Gazdálkodj okosan az időddel! Jelentkezz a Láthatatlan Egyetem időgazdálkodási képzésére!

Ebben a félévben a Láthatatlan Egyetem ismét meghirdette időgazdálkodási képzéseit, amelyekre aktív hallgatói jogviszonnyal bárki ingyen jelentkezhet szeptember 23-ig. A résztvevők a képzés négy alkalma alatt jó hangulatú, kis csoportos keretek között gyakorlati feladatok megismerésével és kipróbálásával kapnak segítséget mindennapi életvezetési problémáik megoldásához. A részleteket négy kérdés köré csoportosítva olvashatjátok, az információkat Petróczi Andrea, a Láthatatlan Egyetem egyik képzője mondta el.

Mi is az a Láthatatlan Egyetem?

A Láthatatlan Egyetem 2011-ben jött létre, öt város tizenhárom egyetemével áll kapcsolatban, de intézménytől függetlenül működik. Önálló egyetemisták önkéntes csoportja, akik interaktív, tudásmegosztáson alapuló képzéseket tartanak időgazdálkodás és (az előző félév óta) személyes pénzügyek témában. Egy olyan fórum, ahol a fiatalok megbeszélhetik, megoszthatják életvezetési ismereteiket, tapasztalataikat, taníthatják egymást és tanulhatnak egymástól.

1. képzés (19)

 

Kinek ajánlott az időgazdálkodási képzés?

Olyan egyetemistának, fiatal felnőttnek, aki folyton úgy érzi, hogy semmire sincs ideje, hogy napjai túlhajszoltak. Aki szeret praktikus életvezetési dolgokról gondolkodni, beszélgetni másokkal, és közben még jól is érezné magát. Akit az önfejlesztés területe a gyakorlatban is érdekel, és könyvek helyett olyan konkrét kérdésekre szeretne választ kapni, mint például hogy négy óra szabadidejét miként töltse el hasznosan, hogyan tudjon felkészülni egy fontos vizsgára, vagy hogyan vegye rá magát a mindig halogatott feladatok elvégzésére is.

11034915_752305201543424_6473006611125348070_n

Hogy néz ki egy képzési alkalom?

A képzés négy alkalmára kéthetente kerül sor, egy alkalom háromórás (két részre és egy szünetre osztva). A képzők elmondása szerint a résztvevőknek nem kell hozni semmit, csak egy tollat és egy bögrét. A négy tematikus alkalmon szó lesz többek között a célkitűzés fontosságáról, a halogatás problémájáról, a szokások hatalmáról és a legyőzésükre kialakított praktikákról, és természetesen sor kerül az időgazdálkodási módszerek kipróbálására is. A tudásmegosztás jelszavához híven a képzés beszélgetős feladatokra épül, amelyekben a résztvevők megoszthatják saját élményeiket, és megismerhetnek időgazdálkodási gyakorlatokat – annyit, hogy a képzés végén egy komplett időgazdálkodási csomaggal mehetnek haza.

Hol tudsz jelentkezni?

A Láthatatlan Egyetem legközelebbi ingyenes képzésére itt tudsz jelentkezni, a facebbok-oldalukat pedig itt találod. Saját tapasztalatból mondhatom, nagyon érdemes jelentkezni, hogy aztán barátságos légkörben beszélgethessünk tapasztalatainkról, magunkról, és megtanulhassuk a mindennapi feladatok elvégzését megkönnyítő praktikákat.

 

Képek: Petróczi Andrea, facebook.com/lathatatlanegyetem

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]