Új nevet kapott a BKF

Eddig sem volt titok, hogy a BKF-et át fogják nevezni, de hivatalosan 2015. szeptember 1-jétől vezették be a főiskola új nevét. Az intézmény eddig a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola nevet viselte, ezt változtatták meg Budapesti Metropolitan Főiskolára (MET). A változtatás igencsak időszerű volt, mivel a régi név már nem fedte le sem az intézmény sokoldalú képzéskínálatát, sem azt a fejlődést, melynek során a főiskola magyar és nemzetközi viszonylatban egyaránt jelentőssé vált. A MET a névváltáshoz kapcsolódóan új logóval és arculattal jelenik meg ezentúl a kommunikációs felületeken.

A Budapesti Metropolitan Főiskola napjainkban Magyarország legnagyobb magánfőiskolájának mondhatja magát. Az elmúlt 14 évben folyamatosan bővült a hallgatók létszáma, és a képzéskínálat között egyre nagyobb hangsúlyt kapott a turizmus és a művészet, viszont ezeket a területeket már nem fejezte ki a főiskola korábbi elnevezése. A MET a jövőben is szeretné bővíteni képzési lehetőségeit, melynek megvalósításához szintén szerencsés egy általánosabb név.

A főiskola a névváltástól a diploma megerősödését várja, mert egy nagyszabású fejlődési folyamatot valósítanak meg. Vass László rektor szerint a legfontosabb értékek és célok közé továbbra is a kreativitás, az innováció, a nyitott szellemiség, illetve a gyakorlatorientált, munkaerő-piaci igényekre reflektáló képzések tartoznak.

A névalkotásban az intézmény dolgozói és hallgatói is részt vehettek javaslataikkal. Több okból kifolyólag esett a Metropolitanre a választás. Az új név jelentése ’világvárosi’, amely a modernségre, a városiasságra és a dinamikus fejlődésre utalva kifejezi a főiskola képzéseinek irányvonalát. „Ahogy a világvárosokat, úgy a főiskolát is egy élő, nyüzsgő, folyamatosan növekvő közösség jellemzi” – fejtette ki a MET rektora.

Forrás: edupress.hu, metropolitan.hu

Fotó: felvi.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]