Figyeljetek a határidőre!

Egy hét múlva lejár a határidő! Augusztus 31-ig meg kell szerezniük a diplomát azoknak, akik 2012 szeptemberében kezdték meg a kétéves képzést (négy féléves mesterképzést vagy felsőoktatási szakképzést). Különben vissza kell téríteniük az ösztöndíjuk felét. Hogyha érintettek vagytok, az Oktatási Hivatal (OH) erről levelet is küldött, miszerint nem csak a végbizonyítvány vagy a záróvizsga kell, hanem a kiállított oklevél. Ezt az iskolátok továbbítja az Oktatási Hivatal felé, nektek nincs vele tennivalótok. Ha tehát nem sikerül megszerezni a diplomátokat a képzési idő másfélszeresén belül, akkor vissza kell fizetnetek a felhasznált állami ösztöndíj felét- ám nem minden esetben…

Amennyiben volt passzív félévetek, akkor ugyanannyi szemeszterrel kitolhatjátok ezt a határidőt.

Kiskapu, hogyha a nyelvvizsga megszerzése miatt tanultok külföldön vagy felnőttképzésben, az oklevélszerzési határidő lejártáig kérelmezhetitek a határidő felfüggesztését, mely legfeljebb két évre adható.

Részletfizetésre vagy akár teljes mentesség kérésére is van lehetőség, ha például tartós betegség, megváltozott munkaképesség, baleset, szülés, két vagy több gyermek nevelése miatt nem tudtad a megfelelő ütemben megszerezni a diplomát.

Az államis félévekkel megegyező időtartamban bejelentett, hazai munkaviszony folytatása pedig teljesen kiválthatja a visszafizetési kötelezettséget.

Forrás: eduline.hu
Kép: www.tophdgallery.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]