Nemzetközi diákkedvezmények, sziasztok!

Az ISIC, azaz a nemzetközi diákigazolvány a legjobb barátja lehet a külföldi egyetemen tanulóknak, a cserediákoknak és azoknak, akik külföldi nyaralást terveznek!

Ha még van hallgatói jogviszonyotok ti is, ha pedig a tesótok elmúlt 12, ő is igényelheti a kártyát. 2610 forintért válthatjátok ki, és 133 országban, több mint 42 ezer elfogadóhelyen használhatjátok fel.

Magyarországon főleg a külföldön tanulóknak, és a cserediákoknak éri meg. A MÁV nem fogadja el az igazolványt, csak ifjúsági kedvezményt nyújt a 26 év alattiaknak; a Volánnál csak a nemzetközi járatokon, a BKV-n pedig csak akkor használhatjátok fel, ha nem magyar egyetemre jártok. Viszont szabadidős és kulturális programokra, éttermekben, kávézókban, mozikban, sőt utazáskor is jelentős kedvezményeket kaphattok.

Itthon több múzeum –úgymint a Szépművészeti, a Terror Háza vagy a Nemzeti Múzeum -; színház –például a Nemzeti Színház vagy a Művészetek Palotája-; illetve strand is elfogadóhely. Felhasználhatjátok még a Fővárosi Állat- és Növénykertben, a Cinema City mozikban, továbbá Magyarországon is több étterem és kávézó nyújt kedvezményeket ISIC kártyával rendelkező fiataloknak.

Amennyiben nincs hallgatói jogviszonyotok, de még nem múltatok el 26 évesek, 2050 forintért igényelhettek IYTC ifjúsági igazolványt, amellyel az ISIC-hez hasonló kedvezményekre vagytok jogosultak.

 

forrás: eduline.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]