Jelentkezzetek mentornak a 2015/2016-os tanévre!

A HÖOK Mentorprogram országosan felvételt hirdet kortárssegítői, mentori feladatok ellátására a 2015/2016-ös tanévre. A HÖOK Mentorprogram az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott esélyegyenlőségi program, mely az elsőéves hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű hallgatókat segíti a felsőoktatásban.

A felvételi eljárás részeként egy szóbeli meghallgatásra kerül sor, melyre egy kiadványból lehet felkészülni, amelyet itt érhettek el.

Olyan hallgatók jelentkezhetnek, akik nappali tagozatosak és nem első tanévüket kezdik a felsőoktatásban (Bsc vagy Msc vagy osztatlan képzésből vagy felsőfokú szakképzésből) a 2015/2016-os tanévben.

A jelentkezők kötelesek vállalni, hogy amennyiben elérik a felvételin a maximum pontszámot, akkor részt vesznek a 2015. július 12. és 15. a Mentorprogram által Balatonlellére szervezett Mentorképzésen.

Azok a hallgatók, akik részt vehetnek a júliusi képzésen a felvételi eljárás lezárása után kapnak értesítést a megadott e-mail címükre. A felvételi végleges eredményéről augusztus elején értesítik a jelentkezőket.

Azok a mentorok, akik felvételt nyernek, a továbbiakban vállalják, hogy az augusztusban megtartandó kötelező esetmegbeszélőkön részt vesznek. Ezek a megbeszélések az ország több pontján megrendezésre kerülne, így a mentorok maguk választhatják ki a számukra megfelelő helyszínt és időpontot.

A mentorok díjazásban részesülnek, amennyiben a vállalt feladataikat teljesítik. De mi is egy mentor feladata? Segíti a vele azonos intézményben és szakterületen tanuló rábízott hallgatók beilleszkedését segíti, tanácsokat ad tanulmányi és oktatási ügyekben, tájékoztatja Őket az aktuális pályázatokról, a hallgatói juttatások rendszeréről. A legfontosabb feladata, hogy felkészítsék a mentorált hallgatókat segítség nélküli egyetemi életre.

A mentorok 10 hónapra vállalják mentori tevékenységüket. Ez alatt folyamatosan tartaniuk kell a kapcsolatot mentoráltjaikkal, koordinátorukkal és írásos beszámolót kell készíteniük munkájukról.

Hogyan jelentkezhettek?

Mentorjelentkezési lapot itt érhetitek el, melynek kitöltése után nyomjátok meg az “elküld” gombot, ezt követően megjelenik egy oldal, amelynek alján található linkre kattintva kaptok egy pdf dokumentumot. Ezt nyomtassátok ki, írjátok alá, és legkésőbb 2014. május 15-én adjátok postára a HÖOK iroda címére (1055 Budapest, Honvéd utca 38.). A szóbeli meghallatások régiónként lesznek, 2015. május 18. -2013. június 15 között. A felvételi pontos időpontjairól és helyszíneiről a HÖOK Mentorprogram honlapján tájékozódhattok 2015.május 15. után.

Kép: hallgato.com
Forrás: hook.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]