Tanulj Európa legjobb egyetemein! Ráadásul ingyen, otthonról!

Az alábbiakban arról olvashattok, hogy miként tanulhattok most ingyen, akár kényelmes karosszéketekben ülve is, Európa legmenőbb egyetemein.

2013-ban az Európai Bizottság indította el az Open Education Europa honlapját, az ingyenes online európai kurzusok gyűjtőhelyét.

Annak  sem kell aggódnia, aki nem beszél jól angolul, mivel át lehet állítani a nyelvet bármelyik uniós tagország hivatalos nyelvére.

Az online képzéseket a „keresés” fülnél lehet megtalálni, és ebben a menüpontban még külön egy-egy adott intézményre is rákereshettek.

Magyar viszonylatban idáig egyedül a Miskolci Egyetem töltött fel anyagokat, tehát ezek a műszaki kurzusok érhetőek csak el magyar nyelven.

Aki beszél más nyelveket is, az viszont előnyben van! Így több mint kétszáz egyetem anyagaiból válogathattok. Például 380 angol, 125 francia és 34 német nyelvű kurzus közül. De akadnak még olasz, holland vagy dán nyelvű tartalmak is.

A keresési beállítások tudományterületek szerint is szűrik a számotokra értékes tananyagokat, amelyekből a legtöbb a tudomány, a technológia és a társadalomtudományi területek kurzusaiból van.

Fejleszthetitek a tudásotokat programozásból, a digitális marketing világán belül, elsajátíthattok statisztikai és jogi ismereteket, továbbá vannak tanulás- módszertannal kapcsolatos hasznos információk is.

Hogyha érdeklődtök más online képzési formák iránt is, akkor bővebb infókat itt találtok.

Ha pedig nem csak otthonról tanulnátok szívesen, hanem világot látni is szívesen mennétek, akkor itt, továbbá  itt tudtok tájékozódni.

 

Forrás: http://eduline.hu/felsooktatas/2015/4/17/ingyenes_europai_egyetemek_tanulas_otthonro_R53BNY

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]