Tanuljatok külföldön – otthon

Nem, a kettő nem ellentmondás – az Iversity oldalon a legjobb európai egyetemek képzésein vehettek részt, otthonról, ingyen.

Az oldal 2013 októberében indult, azzal a céllal, hogy az “európai Coursera” legyen, és az elképzelés be is jött: már az induláskor százezren iratkoztak fel az online kurzusokra. Az oldal leginkább angolul kínál ingyenes, online képzéseket, de a németül beszélők is majdnem húsz kurzus közül válogathatnak.

 

Jelenleg többek között kritikus gondolkodás, nyilvános szereplés, matematika vagy politikai pszichológia hallgatható, a kurzusok mögött pedig olyan európai egyetemek állnak, mint a Maastricht School of Management, az Accademia di Belle Arti di Firenze, a University of Buckingham vagy a Universität Hamburg.

A tárgyak egy része nem igényel semmilyen előzetes ismeretet, elvégzésükhöz csak egy számítógép és stabil internetkapcsolat kell, de a magasabb szintű kurzusokat akkor érdemes felvenni, ha valamilyen előismereteitek azért vannak a témában. A képzéseket kreditekért is elvégezhetitek, ezért azonban 100-150 eurót kell fizetnetek.

A tanulás az Iversity felületén történik, a feliratkozás után megnézhetitek a tananyaghoz kapcsolódó videókat, előadásokat, megoldhatjátok a kiadott írásbeli feladatokat, és persze beszélgethettek a többi hallgatóval. Kifejezetten idegen nyelvi kurzusok jelenleg nincsenek, mégis jó lehetőség ez a nyelvgyakorlásra. Az órák körülbelül heti 2-5 órás elfoglaltságot jelentenek, egy-egy tanfolyam általában 5-8 hétig tart, de van 13 hetes is.

Forrás: eduline.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]