Vizsgajelentkezés – ezek a legfontosabb időpontok

Mivel már jó ideje véget ért az őszi szünet, ez sajnos nem jelenthet mást számunkra, minthogy egyre közelebb van a vizsgaidőszak. Most áttekinthetitek, karonként mikor lesz a vizsgajelentkezés, mikor kezdődik a vizsgaidőszak és még néhány fontos információt.

A vizsgajelentkezés a szokásos módon, a Neptun tanulmányi rendszeren keresztül történik. Ha beléptünk a Neptunba, a vizsgák menüpontra kell kattintanunk, és így lehetőségünk van a vizsgajelentkezés fület választani. A féléveknél kiválasztjuk az aktuális 2014/2015/1 félévet, és a listázás gombra kattintva már láthatjuk is a vizsgaidőpontokat. Választhatunk, hogy egyszerre minden tárgyat ki szeretnénk listázni vagy csak egy bizonyos tantárgyat. Ha kilistáztuk a tárgyakat, akkor minden feltöltött időpontnál találhatunk a sor végén egy + jelet. Erre kattintva választhatjuk a jelentkezést, illetve ha módosítani szeretnénk az időpontokon a leadást is itt tehetjük meg.

Fontos, hogy ne legyen a Neptunban fennálló tartozásotok, mert ilyen esetben nem tudjátok felvenni a vizsgáitokat a tartozás kiegyenlítéséig. Még egy gyakorlati információ: ha másik időpontot szeretnétek felvenni egy bizonyos tárgyból, akkor ezt csak úgy tehetitek meg, ha előbb lejelentkeztek arról az időpontról, amit le szeretnétek cserélni.

Leghamarabb a BGGYK és a TÓK hallgatói kezdhetik meg jelentkezést, november 18-án 18:00-tól. Az ÁJTK és a TÁTK hallgatói november 19-én 18:00-tól jelentkezhetnek. A BTK, az IK, a PPK és a TTK hallgatói pedig egyaránt november 20-án 18:00-kor kezdhetik meg a vizsgajelentkezést.

Vizsgarendünk megtervezéséhez nem árt, hogy tudjuk a vizsgaidőszak a 2014/2015-ös tanév első félévében 2014. december 15-től 2015. január 30-ig tart. Az utolsó hét már az utóvizsga hét.

Ha pedig túléltük a vizsgaidőszakot a következő dátumokra kell figyelnünk: a regisztrációs időszak 2015. február 2–6., míg az első tanítási nap 2015. február 9. (hétfő).

Mindenkinek gördülékeny vizsgajelentkezést és eredményes vizsgaidőszakot kívánunk!

Forrás: qter.elte.hu

Kép: demotivalo.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]