ELTEfeszt: “Az ELTE valódi arca”

Tegnap második alkalommal került megrendezésre az ELTE összegyetemi nyílt napja, melyen minden kar, képzés és szervezet bemutatkozott.

Február 1-jén debütált az ELTEfeszt, mely a nagy érdeklődésre tekintettel ebben a félévben ismét megnyitotta kapuit a felvételi előtt álló diákok, szüleik, és az érdeklődő pedagógusok előtt. Eltérés volt azonban, hogy ez alkalommal tudatosan hétköznapra szervezték a rendezvényt, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy egy hallgatókkal teli épületben fogadhassák a vendégeket, akik így jobban megismerkedhetnek az ELTE-n töltött mindennapokkal. A helyszín ezúttal is a Lágymányosi Campus volt, mely Mezey Barna rektor úr elmondása szerint az ELTE-s összefogást hivatott szimbolizálni azzal, hogy ez az egyetlen épületegyüttes, mely az Egyetem három karának ad otthont.

Október 10-én tehát ismét fiataloktól nyüzsgő, színes forgataggá alakult a Lágymányosi Campus Gömb Aulája, ahol egyetemünk összes kara, és szervezete megjelent. Emellett egész nap olyan érdekes, hasznos és figyelemfelkeltő előadásokkal, illetve interaktív órákkal, mintaszemináriumokkal várták a látogatókat, mint a környezetpszichológiába betekintést engedő, serdülők kedvenc helyeit bemutató előadás, filmelemzés nemzetközi jogi szempontból, vagy brit parlamenti vita és érvelési gyakorlatok bemutatása. Aki pihenésképp kikívánkozott a friss levegőre, megcsodálhatta az ELTE Biológiai Fizika Tanszék önműködő dróncsapatának táncát.

A felvételizők valamennyi kar képzésébe betekintést nyerhettek, de a legnagyobb érdeklődésnek Szirmai Gergely videóblogger örvendett, aki karrierjéről mesélt nekünk egy kötetlen beszélgetés keretében, és a jelenlévők kérdéseire is válaszolt. Ezután egy, az erőszak elleni fellépésről szóló kerekasztal-beszélgetés következett Dr. Fábri György kommunikációs főigazgatóval, Dr. Kovács Mónikával, a Pedagógiai és Pszichológiai Kar dékánhelyettesével, Gregor Anikóval a Társadalomtudományi Karról és Szigeti Verával, a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület (NANE) képviselőjével.

Az érdeklődők tájékozódhattak továbbá a felvételi eljárás folyamatáról, az Egyetemen elérhető nemzetközi kapcsolatokról, a sport- és nyelvtanulási, illetve kulturális lehetőségekről, de a pályaválasztásukat segítő karriertanácsadáson is részt vehettek. A fesztivál zárásaként az ELTE Művészeti Együttes lépett fel a Déli épület arénájában, majd az aznapi nyereményjáték eredményhirdetése következett, melynek során ELTE-s ajándékcsomagokat sorsoltak ki.

A rendezvényt követő fogadáson Mezey Barna rektor úr köszönetet mondott a szervezőknek, akik segítettek abban, hogy az ELTE megmutathassa valódi arcát, és örömmel nyugtázta, hogy egyetemünk továbbra is nagy népszerűségnek örvend a felvételizők körében, hiszen a második ELTEfesztre még több, megközelítően háromezer középiskolás érkezett.

Az eseményről készült fotóinkat itt tekinthetitek meg!

További képek itt.

Fotók: Jakal György

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]