Kutya jó délután a Bárczin

Szerdán esélyegyenlőségi programja keretében a speciális szükségletű emberek segítőkutyái tiszteletére, az ismeretterjesztés érdekében rendez délutáni programot az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar.

Tudjuk, hogy a kutya az ember legjobb barátja – de vannak, akiknek kutyájuk nemcsak játszópajtás, hanem segítő támasz, szinte terapeuta, aki aktívan segít a mindennapi teendőkben, a közlekedésben, a gyógyulásban.

A szerdán 4 órakor kezdődő, este hétig tartó rendezvényen avatják fel a Kar hallgatói segítőkutyáinak létrehozott „kutyafuttatót”, illetve az érdeklődők több előadást meghallgathatnak a kutyás terápiáról és a tudományt szolgáló segítőkutyákról.

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége Vakvezetőkutya-kiképző Iskola és a NEO Magyar Segítőkutya Egyesület bemutatót is tart, ahol bepillantást nyerhetünk a segítőkutyák kiképzésébe és a kiképzett kutyák képességeibe is. Az esemény segítőkutyát használó hallgatókkal való beszélgetéssel zárul, ahol minden kérdésünkre választ kaphatunk – és közben megnézhetünk egy-két édes – és rendkívül okos – segítő szőrgombócot.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]