Élen az ELTE gyakorlóiskolái

Hamarosan megjelenik a HVG idei középiskolai rangsora, amely az összesített lista mellett különböző szempontok alapján összeállított részrangsorokat is tartalmaz majd. A gyakorlóiskolák részrangsorának dobogós helyeit kivétel nélkül az ELTE gyakorlóiskolái foglalják el.

A diákok eredményei alapján elkészített gyakorlóiskolai rangsor első öt helyén az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium, az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium, az ELTE Trefort Ágoston Gyakorlóiskola Hatévfolyamos Gimnázium, a Nyugat-magyarországi Egyetem Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, valamint a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma áll. A rangsort több szempont, így például a tizedikes diákok kompetenciamérésen elért eredménye, a négy kötelező tantárgy érettségi eredményei, az OKTV- és a felvételi eredmények alapján állították össze, a 2012. évi adatok figyelembevételével.

 
Az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium az összesített, százas rangsorban a második helyet szerezte meg.

Forrás: http://m.eduline.hu/kozoktatas/2013/11/30/Ezek_a_legjobb_kozepiskolak__az_osszes_list_BXPKJ7

Kép forrása: flickr.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]