Mentsük meg a felsőoktatást a f(AGY)haláltól

Várunk a HÖOK egész éjszakás virrasztásán, hogy közösen lépjünk fel a felsőoktatás védelmében!

A felsőoktatási törvény elfogadását követően megkezdődött a hozzá kapcsolódó rendeletek megalkotása, aminek eddigi következményei a felvételi keretszámok átgondolatlan, drasztikus csökkentése és a diplomások jogait korlátozó hallgatói szerződés bevezetése.

A HÖOK, a fiatalok felelős képviselőjeként kiáll a jelen és a jövő hallgatóinak érdekeiért és feladatának érzi, hogy tegyen a mára általánossá vált bizonytalanság ellen. Ennek jegyében országos rendezvénysorozatot szervezünk, hogy felhívjuk a figyelmet a felsőoktatásban kialakult helyzetre, melyet egy fővárosi figyelemfelkeltő akcióval indítunk útjára 2012. február 8-án.

A megmozdulás helyszíne: Budapest, Deák tér, ahol már 16 órától a rendelkezésekkel kapcsolatos állásfoglalást tartalmazó anyagot, valamint – a hidegre való tekintettel – meleg teát osztunk az érdeklődőknek, járókelőknek.

Ezt követően 17 órakor a hallgatói képviselők a kialakult helyzettel kapcsolatban újra, nyomatékosan ismertetik korábban közzétett álláspontjukat és követeléseiket.

18 és 23 óra között a felsőoktatás legfontosabb szereplőinek képviselőit látják vendégül a résztvevők, akikkel egy pohár tea mellett beszélgetnek a felsőoktatás jövőjéről és a további lépésekről. A helyszínen történő eseményekről és a beszélgetésekről a szervezők folyamatos beszámolnak a Facebookon, a Twitteren, valamint a HÖOK honlapján keresztül.

Ezt követően a HÖOK Elnökségének tagjai és a hozzájuk csatlakozók egész éjszakán át tartó virrasztásba kezdenek a téren.

A helyszínen elhelyezett véleményládában gyűjtik a jelenlévők véleményeit, kérdéseit, észrevételeit majd azokat másnap továbbítják az oktatásért felelős államtitkárságnak. Várnak tehát minden diákot, szülőt, továbbá minden érintettet, akinek kialakult véleménye van és azt szeretné eljuttatni az illetékesekhez.

Az akció célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét a kormány oktatás politikájában rejlő veszélyekre és lehetőséget teremtsen az érintettek vélemény-nyilvánítására.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]