Mi (nem) kell a nőnek?

Rohamosan közeledik a szeretet, no meg a kommercializmus és az ész nélküli költekezés ünnepe. Vásárolj okosan. De mit is?

Karácsonykor mindenki megajándékozza a szeretteit, aki ügyes, már hónapokkal előre kitalálja, hogy mit tesz majd a fa alá, az őshalogatók viszont még december 23-án (24-én?) is ajándékok után kutatnak a bevásárlóközpontokban. Egy biztos, mindenkit egy cél vezérel, örömet és meglepetést okozni. Ez azonban sokszor nem egyszerű, a nőkkel mindig csak a baj van, hát persze.

Próbáld újra

Vannak dolgok, amiket egyszerűen ne. Gyors közvéleménykutatást végeztem női ismerőseim körében, és az „ugyan kérlek” listán igen előkelő helyen végzett például a dezodor. Nagyon távoli rokonoktól is csak nehezen megemészthető, ha az illatszer-csomagban egy izzadásgátló csodaszer is helyet foglal, közeli ismerősöknél meg különösen kínos lehet. Nyilván minden nő virágillatú, ne adjunk rá okot, hogy a megajándékozott másnak érezze magát. Pont. Hasonló a helyzet a fitnesz-bérlettel is, nem engedhetjük meg, hogy imádott nőismerősünk azt higgye, hogy az ünnepek alatt kikerekedett tompora már nem olyan vonzó. Ha tehát nem Rubint Rékát akarod meglepni, ne vásárolj olyasmit, ami a testi hibákra, a plusz kilókra utalhat, mert sírás lesz a vége. Akárcsak egy xxl-es bugyinak. A mikulássapkás plüssmacik kora is leáldozott, bizonyos életkor után inkább ciki mint cuki, erőltetett mosoly lesz belőle és sok-sok kérdőjel a fejben, hogy ugyan miért. Az a mondás sem véletlenül kering a neten, hogy szinglinek azt a pasit nevezzük, aki a konyhában tüsténkedő nőkről mesél vicceket. Házimunkára sarkalló ajándékot nem veszünk, hacsak nem megszállott konyhatündérről van szó. Még anyukáink és nagymamáink is jobban örülnek valami olyasminek, ami nem a konyhához akarja láncolni őket. Kicsit szakadjunk el a hagyományos nemi szerepektől, jót fog tenni.

Ami működhet

Vásárolj élményt! És most mindenki elmorzsolhat egy könnycseppet, mert bár szentimentálisnak tűnik, de igaz, hogy az együtt eltöltött idő bármilyen drága ajándéknál többet ér. A különböző kedvezményes kuponok virágkorát éljük, úgyhogy egész jó áron hozzájuthatunk egy-egy különleges programhoz, legyen az akár lézerharc, egy kisebb utazás, vagy valamilyen közös tanfolyam. Az, hogy ezek közül ki minek örül, már személyiség/érdeklődés/hobbi kérdése, legyünk kicsit kreatívak. (A kedvezményes fogyibérlet azonban még mindig felejtős.) Díjnyertes lehet az olyan ajándék is, amitől valóban nőnek érzi magát a nő. Szerezzünk be valami csinosat vagy szexit. Ha nem biztos a méret, kémkedjünk, vagy kérjünk segítséget, nagyobb méretet vásárolni szigorúan tilos.

Ha kicsit figyelmesek és kreatívak vagyunk, ha nem hagyjuk az utolsó pillanatra az ajándékok kiválasztását, akkor meglesz az áhított hatás. Aztán már csak hátra kell dőlni, és bízni abban, hogy kapni is legalább olyan jó, mint adni. Úgy legyen.

Tósoki Fanni
ELTE Online 

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]