Eldöntetlen presztízsrangadó

Nem bírt egymással a két egyetemi rivális a Futsal NB II 12. fordulójában. Az őszi találkozón elért döntetlent sikerült megismételniük.

Jó formában várhatta a találkozót Tóth Károly együttese, hiszen az előző fordulóban bravúros döntetlent ért el a tabella első helyén álló Vasas ellenében. Így hétfő este az eltés publikum a kötelező győzelem reményében töltötte meg a csarnokot. Nem titok, hogy az együttes célja a tartós berendezkedés a tabella első felében. Ennek elérése érdekében csakis a győzelem volt elfogadható hazai részről.

Már a kezdő sípszó utáni másodpercekben érződött, hogy a vendégcsapat nem adja magát egykönnyen. Az ELTE SE után szorosan, a tabella 8. helyén álló BME Docler Akadémia II. játékán látszott, hogy igen komolyan felkészültek fiaink játékstílusából, alaposan meglepve ezzel az eltés gárdát. Igazi középházi rangadó volt tehát kialakulóban. A vendégek szó szerint lerohanták hazai környezetben játszó ellenfelüket, és távoli lövésekkel veszélyeztették az ELTE kapuját. A hazaiak nem igazán találták a rést a jól záró bme-s védőfalon, egészen a meccs 6. percéig, amikor is Eőri János találatával megszereztük a vezetést (1-0).

Hogy a szünetben ne kelljen alapos fejmosáson átesnie a vendégeknek, arról Nagy Bálint gondoskodott, aki a meccs 11. percében felavatta a házigazdák kapuját is (1-1). Az első félidő további részében a vendégek irányítottak, a védőfalunkat rendre gyors, dinamikus játékkal játszották át. Ráfért tehát a szünet az ELTE SE játékosaira.

A félidőben egy kis hiányérzete támadhatott annak, aki rendszeresen látogatja az eltés fiúk meccseit, hiszen, ki tudja miért, elmaradt a cheerleader lányok bemutatója.

A pihenő során rendeztük a sorokat, és egészen más felfogásban léptünk újra pályára. Jelentős javulás volt érezhető mind támadásban mind védekezésben, ezért is érkezhetett hidegzuhanyként Máthé András találata a 28. percben, melyet két perc múlva egy újabb vendég gól követett (1-3). Gyorsan észbe kaptak az eltés srácok, és az időkérés után Simon Gábor gólja visszahozta a reményeket (2-3). Farkas Dezső bombagóljával pedig a győzelem sem tűnhetett lehetetlennek (3-3). A véghajrában mindkét csapat mozgósította az utolsó tartalékait, kemény, férfias, néhol kissé sportszerűtlen küzdelemben hol az egyik, hol a másik kapu került veszélybe, de egyik fél sem tudta kihasználni a helyzeteit, így meg kellett elégedniük az egy ponttal.

Összességében kiegyenlített küzdelem zajlott a parketten. Ha a szerény létszámú hazai szurkolótábor komolyabban vette volna a buzdítást, még a győzelem is elérhető lett volna. Ezért is lenne fontos, hogy minél többen látogassunk el a meccsekre, és biztassuk a csapatot!

Úgy tűnik, a két egyetem nem tudja eldönteni, hogy ki a jobb. Legalábbis a pályán nem. A bajnokság első fordulójában, még szeptemberben találkozott először a két rivális, a végén akkor is 3-3-as döntetlent mutatott az eredményjelző.

Reméljük, a két forduló óta tartó döntetlen-sorozatot sikerül végre megszakítani, mondjuk egy jövő heti szombathelyi győzelemmel, és sikerrel indíthatjuk az új évet.

Neked pedig, kedves sportrajongó olvasó, azt tanácsolom, újévi fogadalmaid között szerepeljen, hogy mostantól ott leszel minden hazai meccsen és szurkolsz az ELTE SE-nek. Hidd el, nem fogod megbánni!

Kattints a meccs képgalériájáért!

Dóra Bernadett
ELTE Online

Fotók: Radványi Zsolt

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]