Szenteste az utcán?

Elképzelhetetlen, ugye? Pedig vannak, akiknek ez a szomorú valóság. Segíts rajtuk te is!

Rajtuk szeretne segíteni az ELTE Lágymányosi Campusa, amely „megelégelte a passzivitást”. A campus három kara összefogott a Meleg Telet Mindenkinek rendezvény keretében, hogy adományokat gyűjtsön a Menhely Alapítványnak. Az alapítvány évek óta támogatja a hajléktalan embereket, nemcsak tárgyi adományokkal, hanem éjszakai szállások, lábadozók, diszpécserközpont létrehozásával és fenntartásával is. A Fedél Nélkül című, a hajléktalanok által terjesztett utcalap kiadása is az ő nevükhöz fűződik. Télen azonban nekik is több segítségre, adományra van szükségük.

Az ELTE önkéntesei december 15-ig várják reggel kilenctől délután négyig a Földgömbnél felállított gyűjtőhelyen mindazt, amelyre ilyenkor szükség lehet: tartós élelmiszert, konzerveket, ruhaneműt, cipőket, takarót, hálózsákot, mosó- és tisztálkodószereket. Ezek mellett természetesen bármilyen más hasznos adományt szívesen fogadnak. (A rendezvényről és a gyűjtés időpontjairól bővebb információkat itt találsz.)  
 A karácsony a szeretet, az ajándékozás ünnepe, az év egyik legkülönlegesebb eseménye. A fedél nélküli emberek számára azonban sokszor csak egy a sok küzdelmes, reménytelen nap közül. Már pár száz forint – a karácsonyi ajándékokra költött összeg töredéke – elég lehet ahhoz, hogy segíts egy nehéz helyzetű emberen. Ne hagyd ki az alkalmat, adományoddal – legyen az bármekkora is – tedd szebbé mások ünnepét, és ezzel a sajátodat is! 

Ládonyi Zsófia
ELTE Online

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]