Az ösztöndíjak napja

ERASMUS, CEEPUS, DAAD… Idegenül csengenek ezek a szavak? Hallottad már őket, de szeretnél többet tudni? Az ELTE Külügyi Börzén minden kérdésedre választ kapsz.

2011. december 6-án, már nem csak csokoládét és diót, de ösztöndíjat is hozhat a Mikulás. Legalábbis ehhez szolgál sok hasznos információval a Külügyi Börze, ami délelőtt 10 órától várja az érdeklődőket az ELTE Lágymányosi Campusán. A börze célja a nemzetközi ösztöndíjak, külföldi önkéntes programok és munkalehetőségek bemutatása. A hallgatók többsége az Erasmuson kívül nem ismer más ösztöndíjat, pedig a felsőoktatásban résztvevőknek ennél jóval több lehetőségük van külföldi tanulmányok, vagy szakmai gyakorlat elvégzésére, amik adott esetben kedvezőbb feltételeket biztosítanak az Erasmusnál. A börze résztvevői mindent megtudhatnak az ösztöndíjak, részképzések, nyári egyetemek és szakmai gyakorlatok adminisztratív feltételeiről, hogyan és hova lehet pályázni, mik a határidők és az elvárások.

Annak is érdemes eljönni, akinek már van konkrét kiutazási terve, vagy már elnyert egy ösztöndíjat, ugyanis a helyszínen praktikus tanácsokhoz juthat más országok egyetemeit megjárt hallgatóktól. A veterán Erasmusoktól választ kaphat olyan kérdésekre, hogy hogyan lehet az adott úti célt a legkönnyebben megközelíteni, milyenek a kinti kurzusok, vagy milyen az élet az adott egyetemi környezetben. A személyes tapasztalatok nagyon sokat tudnak segíteni, hiszen én sem laktam volna egy drága berlini hostelben, ha valaki már itthon elmondja, hogyan lehet szobát kapni a kinti kollégiumokban. Ezekben a kérdésekben még a kari, vagy tanszéki koordinátorok sem mindig tudnak segíteni, vagy csak annyit mondhatnak: „Oldja meg vagy kérdezze a többieket”.

Mikor? 2011.12.06. 10-16 óráig

Hol? ELTE Déli Tömb Pázmány Péter sétány 1/c

Mészáros Krisztina
ELTE Online

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]