Kérdésem volna!

Négy vagy kilencvenhat, vállalkozni vagy nem vállalkozni, kitölteni vagy nem tölteni ki, kérdés kérdés hátán. Válasz is akad?

 A Studiorum Consulting Kft. neve már mindenki számára ismerősen csenghet. A cég, alapvetően olyan elemzési és fejlesztési tevékenységekkel foglalkozik, mely a felsőoktatási intézmények működésének egyes részeit innováció révén teszi hatékonyabbá. Legutóbb akkor olvashattatok róluk az ElteOnline hasábjain, amikor a felsőoktatás, és a gazdasági szereplők kapcsolatát tárgyaltuk.

Dávid Ferenc, a magyar Vállalkozók Országos Szövetségének Elnöke az MR1 Kossuth Rádiónak augusztusban elmondta, bár a világon mindenfele a fiatalság és a vállalkozási hajlandóság fogalmak összekapcsolódnak, Magyarországon a helyzet máshogy áll. A fiatalok alig négy százaléka érzi úgy, hogy lenne kedve belevágni egy vállalkozásba.

De nem csak a vállalkozói kedv tekintetében nem olyan a helyzet hazánkban, mint várnánk. Mostanában egyre több helyen olvashatunk arról is, hogy a pénzügyi kultúra fejlesztése mennyire fontos.  Erre a kérdésre az Európai Unió, egy hazai alapítvány, a Magyar Nemzeti Bank a Hallgatói Önkormányzatok Országos Szövetsége (HÖOK) is kiemelten odafigyel.

A Studiorum Consulting Kft.-vel közösen valósítanak meg egy projektet. Országos szintű felmérést készítenek felsőoktatási intézményekre lebontva, mely egyetemek, főiskolák támogatják a hallgatók körében az egészséges, megfelelő pénzügyi és vállalkozói kultúra kialakulását, az ismeretek bővítését.

A kérdőív 10 kérdést tartalmaz, kitöltése nem vesz igénybe 10 percnél többet.  Az eredményeket az EHÖK is szabadon felhasználhatja majd, így nagy segítség lesz a jövőre nézve.

ElteOnline

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]