A palacsinta jótékony hatásai

Ettél már olyan palacsintát, ami utána karitatív hatást fejtett ki? Na nem rajtad, valaki máson. Ha nem, most itt az ideje hogy kipróbáld. Nem vicc, nem szemfényvesztés. Gyere, kóstolj, adakozz!

Tavaly indult útjára a palacsintaBISZTRÓ elnevezésű kezdeményezés az ELTE Instruktori Körének Gondozásában. Egy évvel ezelőtt, négy nappal a mikulás jövetele előtt már nagy szorgoskodás folyt az ÁJK épületében. 1340 palacsinta készület el a lelkes önkéntesek keze alatt. A finomságok mind gazdára, avagy éhes ELTEsre leltek, duzzadt a becsületkassza.

A remek ötlet, az oktatók és hallgatók együttműködése, a finom palacsinta, és a nemes cél együtt 172.310 forintot jelentett. Ez az összeg maradéktalanul a 2010. október 24-ei devecseri vörösiszap katasztrófa károsultjait segítette meg.

Idén folytatja pályafutását Keczán Pál ötlete. 2011-ben az Instruktori Kör hagyományainak védnöke Böjte Csaba lesz.  

Böjte atya nevét a Dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozásával, és a szegény, sokszor az éhhalál szélén tengődő gyerekek felkarolásával kapcsolatban minden bizonnyal már hallottátok. A fiatalok alapvető életfeltételeinek megteremtésén túl taníttatásukra is odafigyel.

Csaba  testvér 2004-ben az „Év Embere”, 2008-ban „A Haza Embere” lett.  2005-ben Aphelandra és Humanitárius-díjat, 2007-ben Sütő András-díjat, 2008-ban a Pannon Példakép alapítvány-díját kapta meg. Hazai elismertségét mutatja, hogy 2010-ben elnyerte a Magyar Köztársaság Középkeresztjét. 2011-ben az Európa Parlament az Európai Polgári Díjat ítélte oda neki.

Akik ismerik Böjte Csaba nevét és munkásságát, akik tavaly már megtapasztalták a palacsintaBISZTRÓ báját, akik szeretnék az ünnepeket és a vizsgaidőszakot Csaba testvér iránymutatásával kezdeni, akik szívesen adnak jótékony célra, azoknak ott a helye 2011 november 9-én az ÁJK mellett található Kisboldogasszony templomban.Több mint 1000 km-t utazik Böjte atya, hogy a különleges misét megtartsa nekünk.  Az esemény 18 órakor kezdődik.

Az idei bisztró bevételeit teljes egészében Dévai Szent Ferenc Alapítványnak ajánlják fel.

ELTE Online



[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]