Csányi Sándor a Spin-Off Klub vendége volt

Ritka lehetőséget kaptak a Spin-Off Klub tagjai – a Corvinuson tartott előadáson az ország leggazdagabb emberét, az OTP elsőszámú vezetőjét faggathatták az érdeklődő hallgatók.

Bár saját bevallása szerint ritkán fogad el ilyen jellegű meghívásokat, a Budapesti Corvinus Egyetem Kisvállalkozás-fejlesztési Központjának gondozásában elindult, ám mostanra önmagát egyetemközivé kinövő Spin-Off Klub felkérésével mégis kivételt tett. Ennek köszönhetően a klubtagoknak és az előzetesen regisztrált érdeklődőknek lehetőségük nyílt betekintést nyerni az ország egyik leggazdagabb és legbefolyásosabb emberének nézőpontjaiba és mindennapjaiba.

Már többször is helyet foglalhattam a Corvinus Egyetem széksoraiban, ám ez a mostani alkalom nem csupán a vendég személye, hanem az előadás menete miatt is különlegesnek számított. Az elnök-vezérigazgató ugyanis nem egy hagyományos értelemben vett akadémiai jellegű értekezést tartott egy konkrét témáról, hanem a körülbelül másfél órás est elejétől a végéig a közönség kérdéseire adott válaszokat.

Ezekből nem is volt hiány, hiszen a hallgatókat számos különböző téma foglalkoztatta. A bankvezért faggatták többek között az élelmiszeripari vállalatbirodalmáról, ám voltak olyanok is, akiket konkrétabban az foglalkoztatott, hogy Csányi mit tart a jövő vállalkozási ötletének, vagy épp milyen jellegű induló vállalatokat karol fel az OTP érintett részlege. 

Mivel az estet a Corvinus Közgáz campusán tartották, természetesen gazdaságpolitikai kérdések is szép számmal érkeztek. Nyilvánvaló érintettsége miatt elsősorban a devizaválsággal, illetve a kormány legújabb intézkedéseivel kapcsolatban kérdezték az elnök-vezérigazgatót, aki kifejtette, hogy nem csak az emberek kerülhetnek válságba; a legújabb javaslatok hatására a bankszektor is komoly krízis elé néz, mely a teljes gazdaságra rossz hatással lesz.

 

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy jelenleg futball-lázban ég az ország, így a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöki tisztjét is betöltő milliárdos üzletember a foci aktuális helyzetével kapcsolatos kérdéseket sem kerülhette el. Csányi Sándor elmondta, hogy szerinte pozitív változások következtek be a futballszervezetek és –egyesületek életében, és bár a stratégiai cél a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságra való kvalifikáció volt, a válogatottnak az utóbbi esztendőkhöz képest jó esélyei vannak már a jövő nyáron esedékes kontinens-seregszemlén való részvételre is.

A kellemes hangulatú beszélgetés – melyet Szirmai Péter, a Spin-Off Klub alapítója vezetett – családias hangulatán a több mint négyszáz jelenlévő sem csorbított, így magánjellegű kérdésekre is sor kerülhetett. Bár ez más körülmények között furcsának tűnhetne, a bankvezér higgadt, baráti hangneme lehetőséget adott rá, így az érdeklődők faggatták az időbeosztásáról és különböző kikapcsolódási szokásairól is. Főleg az ezekre adott válaszok segítettek megmutatni a résztvevőknek Csányi Sándor olyan oldalát is, melyet eddig – lehetőség híján – a közvélemény aligha ismerhet.

 

Dicsuk Dániel

ELTE Online

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]