Elhunyt Mádl Ferenc

Dr. Mádl Ferenc, az ELTE ÁJK Nemzetközi Magánjogi Tanszék alapító tanszékvezetője, akadémikus, az ELTE díszdoktora és professzora, volt köztársasági elnök május 29-én elhunyt.

A szomorú hírt Kiss Norbert, a Köztársasági Elnöki Hivatal vezetője közölte az MTI-vel: “Mádl Ferenc volt köztársasági elnök vasárnap nem sokkal 13 óra után megtért teremtőjéhez”.

A Sándor-palota bejárata előtt a volt köztársasági elnök gyászkeretes fényképét tették ki egy asztalra, mellette két gyertyát, a nemzeti lobogót és egy csokor virágot helyeztek el, Schmitt Pál államfő pedig csendes tiszteletadással emlékezett a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) előtt elhelyezett fényképnél. Erre egyébként a gyászolók bármelyikének lehetősége lesz vasárnap este kilenc óráig és hétfőn reggel nyolctól ugyancsak este kilenc óráig a Köztársasági Elnöki Hivatal előtt.

Mádl Ferenc januárban ünnepelte nyolcvanadik születésnapját, ez alkalomból telefonon köszöntötte őt Schmitt Pál, jelenlegi köztársasági elnök. 80. születésnapja alkalmából interjút készített vele a Magyar Nemzet, az egykori államfő mesélt gyermekkoráról, egyetemi éveinek tapasztalatairól, arról, hogyan élte meg a forradalmat, valamint államfői éveiről is. Februárban pedig az ELTE jogi karán köszöntötték (http://elteonline.hu/kozelet/02-20-az-igazi-allamferfi).

A professzor úrról nekrológ olvasható itt.

www.ajk.elte.hu és index.hu

További információ itt.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]