Seprűvel fenékre és labdára

Időről időre egyre több új sportág követel magának figyelmet: lassan már rájöttünk, hogy igenis kemény a kangoo, a rekeszmászás, a rúdtánc vagy a twerking – de mit gondoljunk a kviddicsről? A Digi Sport videóját láthatjátok…

ELTE-s programfüzetekben, eseménynaptárban már találkozhattunk a kviddiccsel, bár lehet, hogy a szót látva valamilyen meglepetésre vagy tréfára gondoltunk. Erről azonban szó sincs, Harry Potterék kedvenc sportját az Egyetemünkön is játsszák – és bár a varázspálca hiányzik, seprűjük van a játékosoknak.

Az ELTE-s kviddicsezők edzéséhez most a DIGI Sport stábja is csatlakozott, hogy elsajátíthassák az alapokat, ilyen például a seprű használata: ezzel lehet elszedni a másik csapattól a labdát, a kéziseprűvel pedig egy ellenfél játékos fenekére ütni, ezzel vonva ki őt néhány másodpercre a játékból. Ennél persze bonyolultabbak és szigorúbbak a szabályok (hiszen csapatonként csak egy embernek jár a kéziseprű, nem ver ám mindenki mindenkit), de a lenti videóból hamar megérthetünk mindent, sőt azt is megtudhatjuk, hogy hogyan változott a cikesz megjelenése a könyvbélihez képest.

A DIGI Sport csaknem félórás videó összeállítása IDE kattintva érhető el!

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]