Mit csinál egy neuropszichológus? – Egy hét múlva új Meccéspontok-előadás

Érdekel a pszichológia, az idegtudományok vagy a neurológia? Ennek metszetéről, pontosabban az azzal foglalkozó szakemberek feladataiba nyújt betekintést a „Mit csinál a neuropszichológus?” című előadás.

Az ELTE Illyés Sándor Szakkollégium hagyományossá vált Meccéspontok rendezvénysorozatának soron következő eseményére október 14-én, 18.30-kor kerül sor, online térben.

Az előadó Dr. S. Nagy Zita, az ELTE Pszichológiai Intézete Személyiség- és Egészségpszichológia Tanszékének adjunktusa, a Kheiron Transzperszonális Pszichológiai Tanácsadó és Oktató Központ munkatársa, aki az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben agysérült embereket kísér életük újrarendezésében. Emellett perinatális pszichológiával foglalkozik, A sorsformáló 9+1 hónap című könyv szerzője.

A Meccéspontok események szellemiségben kötődnek egymáshoz: hűen a rendezvénysorozat címéhez, a különböző tudományterületek metszéspontját kívánják bemutatni – a két c pedig a cross cultural fogalomból eredeztethető, ezzel is előrevetítve a nyitott és kritikai gondolkodásra serkentő attitűdöt.

A „Mit csinál a neuropszichológus?” előadás során szóba kerülnek a különböző szemlélettel, de azonos célért dolgozó szakemberek és feladataik. Bővebben a rehabilitációs szemléletű neuropszichológiáról lesz szó, mely a kognitív és a viselkedéses képességek feltérképezése mellett nagy hangsúlyt fektet az agykárosult személy érzelmi folyamataira is. Az előadás során áttekintjük egy ilyen folyamat elméleti alapjait, valamint esetrészletekkel illusztráljuk az agykárosodás következményeit, a segítség lépéseit és formáit.

Az előadás ingyenes, online tekinthető meg a ZOOM alkalmazás felületén, de előzetes regisztráció szükséges.

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, bővebb információkért látogass el az esemény Facebook-oldalára, illetve töltsd ki a jelentkezési formot.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]