Segélyvonal játékfüggőknek

Az ELTE PPK Klinikai Pszichológiai és Addiktológiai Tanszéke az országban elsőként szerencsejátékkal összefüggő problémák és kritikus helyzetek kezelésére segélyvonalat indított.

A tanszék azért döntött úgy, hogy erre a területre összpontosít, mert Magyarországon még mindig nagyarányú a játékfüggők száma, amely súlyos problémákat jelent nemcsak a betegek, de családjuk számára is, segítségnyújtást azonban a klinikai ellátóhelyek és a segélyhívók korlátozottan tudnak csak nyújtani.

A téma kutatásában a Klinikai Pszichológiai és Addiktológiai Tanszék a Corvinus Egyetem Viselkedéskutató Központjával is együttműködik. A két kutatóközpont közösen végezte a téma első országos reprezentatív felmérését is.

A hívásokat képzett szakemberek fogadják, akik az ELTE pszichológia szak hallgatói, doktoranduszai, vagy egykori diákjai. A stáb tagjai 30 órás elméleti és gyakorlati képzés elvégzése és sikeres vizsga teljesítése után kerültek be a projektbe, valamint folyamatos szupervízióban és továbbképzésben részesülnek. Az önerőből létrehozott projekt egyelőre önkéntes alapon működik, ezért szívesen fogadnak mindennemű támogatást.

A projekt szakmai vezetője Berczik Krisztina egyetemi tanársegéd, koordinátora Eisinger Andrea PhD-hallgató.

Az ügyelet hétköznapokon 15 és 19 óra között hívható a  06 (1) 411-6778-as telefonszámon. A segélyvonal az anonimitást és a teljes titoktartást tiszteletben tartva működik.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]