Kreativitás, innováció, siker – akarod?

Milyen új lehetőségek várnak Rád a jövőben? Hogyan teheted jobbá a világot egy kis kreativitással? Érdekel? Akkor Neked találták ki a társadalmi innovációról szóló ELTE-s programot!

„Társadalmi innováció fiatalok közreműködésével” címmel tartanak kerekasztal-beszélgetést és workshopot az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karán, ahol többek között arról is lesz szó, hogyan lehet az egyetemen tanultakat a gyakorlatba átültetni – ugyanis sokszor éri az a kritika a magyar oktatási rendszert, hogy túlságosan is az elméleti képzésre koncentrál. Úgy tűnik, van megoldás, javadra fordíthatod azt, amit megtanultál!

A május 8-án 10 órakor kezdődő rendezvényen arra a kérdésre is keresik a választ a résztvevők, hogy miként lehet egyszerre üzletet csinálni, valamint mások segítségére lenni, illetve hogyan válhat egy társadalmi, szociális, vagy épp környezeti probléma megoldása kreatív vállalkozási területté.

A program nem titkolt célja a vállalkozói kultúra terjesztése, valamint a hallgatók vállalkozói kedvének felkeltése. Emellett bemutatnak majd egy új elhelyezkedési lehetőséget is, és eléd tárják a valóságot azzal, hogy működő fiatalos társadalmi vállalkozásokat ismerhetsz meg.

Az esemény fővédnöke Mezey Barna, az egyetem rektora lesz, és a programot Fábri György kommunikációs rektorhelyettes nyitja meg köszöntőjével. Ezt követően kerül sor a kerekasztal-beszélgetésre Barcza Dániel, Demeter Zsazsa, Pistyur Veronika, Nemes Attila, Fábri György, valamint Eigner Zsuzsanna részvételével. 11 óra 40 perckor bemutatkoznak a társadalmi vállalkozások, 14 órakor pedig kulturális kiegészítő programra kerül sor.

„A társadalmi vállalkozás bölcsészeknek és társadalom- illetve természettudósoknak olyan, mint technológiai start-up cég az informatikusoknak” – a szervezők.  

Időpont: 2013. május 8. 10:00–14:00
Helyszín: ELTE PPK Nagy Sándor terem (1075 Budapest, Kazinczy u. 23–27. fszt. 04.)

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]