Ösztöndíj a világ minden országába!

A Balassi Intézet és a Tempus Közalapítvány együttműködésével a Campus Hungary Program új ösztöndíj-lehetőségeket hirdetett meg a hallgatók, felsőoktatási intézmények oktatói és adminisztratív személyzeti munkatársai részére.

2013. január 15-én kerültek meghirdetésre új Campus Hungary ösztöndíjak a magyarországi felsőoktatási intézmények hallgatói részére, melynek köszönhetően rövid és csoportos tanulmányútra, szakmai gyakorlatra és féléves részképzésre lehet pályázni. A rövid és csoportos tanulmányút időtartama minimum 1, maximum 6 hét, melynek keretében konferencián, nyári/téli egyetemen, valamint kutatásban vehetnek részt a nyertes ösztöndíjasok a világ különböző országaiban. Emellett szakmai gyakorlatot végezhetnek külföldi cégnél, szervezetnél minimum 4, maximum 21 hétig, valamint részképzésre pályázhatnak minimum 12, maximum 26 hétig. Az ösztöndíjakra bármely akkreditált magyarországi felsőoktatási intézmény hallgatója benyújthatja pályázatát, aki rendelkezik aktív hallgatói jogviszonnyal, már elvégzett két félévet, legalább középfokon beszéli a pályázott tevékenység nyelvét és vállalja, hogy hazaérkezését követően eleget tesz beszámolási kötelezettségeinek, valamint a küldő, illetve fogadó intézménye támogatja pályázatát.

A konvergencia régióban található felsőoktatási intézmények oktatói rövid és hosszú tanulmányútra is pályázhatnak, utóbbi időtartama minimum 12, maximum 26 hét. Emellett a konvergencia régió felsőoktatási intézményeinek adminisztratív munkatársai rövid és csoportos tanulmányútra utazhatnak.

A Campus Hungary Program első pályázati szakasza 2012. novemberében sikeresen zárult, melynek eredményeként közel 1200 pályázó nyert el Campus Hungary ösztöndíjat és utazhat külföldre 2013. január 15. és augusztus 31. között. A hallgatók éltek a Campus Hungary Program által kínált lehetőséggel és a világ szinte minden kontinensén folytatnak tudományos tevékenységet műszaki, természettudományi, orvosi, gazdasági, jogi, bölcsészettudományi vagy művészeti területen. A legtöbb hallgató a Budapesti Műszaki Egyetemről, az ELTE-ről, a Szegedi Tudományegyetemről és a Debreceni Egyetemről nyújtotta be pályázatát.

A Balassi Intézet és a Tempus Közalapítvány együttműködésével megvalósuló Campus Hungary mobilitási program kiemelt törekvése a magyar felsőoktatás nemzetközi versenyképességének növelése, a felsőoktatásban végzettek foglalkoztathatóságának elősegítése, valamint a nemzetközileg tájékozott, hazájuk és saját értékeiknek tudatában lévő magyar értelmiség képzése. Emellett a program azt a célt is szolgálja, hogy növelje a Magyarországon tanulmányokat folytató külföldi hallgatók számát, valamint elmélyítse, illetve kiterjessze a magyar és a külföldi felsőoktatási intézmények közötti kapcsolatokat.

Kép forrása: epresso.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]