Seregszemlét tartanak az ELTE szakkollégiumai

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem szakkollégiumi össz-szakkollégiumi konferenciát tartanak az egyetem két campusán 2012. február 23-án.

Az előadások az egyetem valamennyi karának szakterületét lefedik, és bemutatják a szakkollégiumokban folyó képzést. A legtehetségesebb fiatal kutatók tartanak előadásokat az egyetem kiváló oktatói vezette szekciókban, és bemutatják az általuk összeállított ELTE Szakkollégiumi konferenciakötet 2011 című kiadványt, amelybe az öt szakkollégium 18 hallgatójának jórészt OTDK-helyezett tanulmányai jelentek meg. A konferenciát Dr. Seifert Tibor kollégiumi főigazgató és a hallgatói ügyek rektori főbiztosa nyitja meg, valamint a konferenciakötet is ő mutatja be.

Az ELTE BTK D-épületének Kerényi Károly terme ad otthont az irodalom, a politika és jog, valamint a pszichológia szekcióknak. Tíz előadó mutatja be kutatásait többek között a távol-keleti-európai komparatisztika és a magyar közoktatás helyzetének témájában.

Az ELTE Lágymányosi campus Északi épületének 0.100A terme ad otthont a társadalom- és a természettudományi szekciónak. A társadalomtudományi szekciót Bíró Judit, az ELTE TÁTK általános dékánhelyettese vezeti. Az előadások témája lefedi a társadalomtudományok széles spektrumát az evolúció mint mém jelenségétől a Társadalomtudományi Szakkollégium falukutató műhelyéig. A természettudományi szekciót Vellai Tibor tanszékvezető egyetemi docens és Kürti Jenő tanszékvezető egyetemi tanár vezeti. A szekcióban szó lesz többek között az ivararánymanipulációról a madaraknál, valamint játékelmélet és világgazdaság összefüggéseiről.

A részletes program itt olvasható: http://kolhok.elte.hu/szakkollegiumok/ELTE_Szakkollegiumi_Konferencia_2012_02_23.pdf

További információk a szakkollégiumokról az ELTE Online cikksorozatában:
http://www.elteonline.hu/tudomany/02-09-eotvos-collegium-tanulas-kutatas-elit
http://www.elteonline.hu/tudomany/02-15-a-legjobbak-egy-kozossegben

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]