Vízilabda

vizi5

Sok sportágat lehet előképzettség nélkül is elégséges szinten űzni. Futni bárki tud, ping-pong ütőt mindenki fogott már a kezében és a focilabdát sem olyan nehéz eltalálni. A póló más kávéház. Az egész sport alapja az úszás. Ha tudsz úszni, az első lépcsőfokot teljesítetted. Az úszás viszont kevés, ugyanis ahhoz, hogy elkapd a labdát, derékig kiemelkedj, esetleg lőj egy gólt, nagyon kemény lábtempó szükséges. Mindez természetesen sok-sok év kemény edzésmunka gyümölcse. Csapatunkkal minden évben nevezünk a 20 csapatos Budapest Felnőtt bajnokságba, ahol az utóbbi években már hagyományosan a felsőházban végzünk.

Emellett minden évben képviseljük az ELTE-t a Magyar Egyetemi- Főiskolai Bajnokságon (MEFOB), ahol az elmúlt három évből kétszer éremmel zártunk (egy ezüst, egy bronz). Ha viszont még új vagy a pólósok között, akkor is jelentkezz nyugodtan és próbáld ki magad, hiszen a heti két edzésünkön akkor is részt vehetsz, ha még csak ismerkedsz a sporttal!

Ha szeretnéd újrakezdeni, folytatni vízilabdás múltadat, vagy csak megtetszett ez a sportág, és szeretnéd magad kipróbálni benne, ne habozz és jelentkezz!

 

Hallgatói kapcsolattartó: Zelki Soma

E-mail: zelki.soma@gmail.com

Facebook oldal: ELTE Vízilabda DSK