Jóga

ELTE-BEAC JógaA gerincjóga kifejezetten gyakorlatias mozgásrendszer, amelynek alapja az indiai hatha jóga rendszere. A jóga az elme, a test és a lélek jóllétét hirdeti. A rendszeres gyakorlással a tested megerősödik, hajlékonnyá válik, de az izmaidból eltűnik a feszültség és a fájdalom. A testeddel együtt az elméd is ellazul, megszabadulsz a stressztől és a problémákat is képes leszel hatékonyabban kezelni. Egyfajta belső békére lelhetsz, ami segít a koncentrálásban és a nehézségek elviselésében is. További előnye a jógának, hogy kiegyensúlyozottabb, tudatosabb leszel tőle, jobban alszol, a tested ellenállóbb lesz a betegségekkel szemben is. Nem utolsó sorban: a jóga a legjobb módja a fogyásnak.

Úgy érzed, nem vagy elég hajlékony, hogy elkezdj jógázni? Pont ezért van itt az ideje! A gyakorlással hamar megszerezheted mindezt.

 

Mi történik egy gerincjóga-órán? Nyújtó, lazító és erősítő ászanákat végzünk, megismerkedünk a testünkkel és saját magunkkal. Lélegzünk. Befelé figyelünk, a belső hangokat próbáljuk meghallani, kizárva a külvilág zaját. Az órát tíz perces relaxáció zárja.

 

Hallgatói kapcsolattartó: Hortobágyi Andrea

E-mail: joga.eltebeac@gmail.com

Facebook oldal: ELTE-BEAC Jóga