Falmászás

falmaszasÉrdekelnek az olyan sportok, amelyek a saját testsúlyoddal edzenek? Gondolkoztál már azon, hogy kipróbálod a falmászást, de még nem volt rá lehetőséged vagy bátorságod? Most megteheted!

A mászás igen komplex sport, történhet műfalon vagy sziklafalon kötéllel, vagy alacsonyabb – 4-5 méter magas – falon kötél nélkül (boulder mászás). Számos jótékony hatása között megemlíthető az, hogy növeli az erő-állóképességet, a koncentrációs készséget, fejleszti az egyensúlyt és a mozgáskoordinációt. Emellett olyan látványos és szép mozgásforma, amely a mozdulatok elvégzése közben mindenkinek sikerélményt nyújthat.

Bár egyéni sport, közösségformáló erejének köszönhetően új barátságok születnek, akár a házi vagy országos versenyek, akár az edzések során.

Az ELTE-s edzések elsősorban a boulder mászás kipróbálására és szervezett edzések látogatására adnak lehetőséget szakképzett edzők és kidolgozott edzésterv mellett. Ezen kívül hétvégi kirándulások keretében megismerkedhettek a sziklamászással, vagy a műfalas köteles mászással is.

Mindenkit szeretettel várunk!

 

Hallgatói kapcsolattartó: Bodó Máté

E-mail: maszoedzes@gmail.com

Facebook csoport: Ujjerő egyetemi mászás