Cheerleading

cheerleaderGondolkoztál már rajta, milyen lehet fölrepülni a magasba és ott pörögni-forogni, mint a cirkuszi artisták? Szerinted elég erős vagy ahhoz, hogy egy lányt a kinyújtott kezeden egyensúlyozz a fejed felett? Mindig is lenyűgöztek a látványos tánckoreográfiák? Ha a fenti kérdések közül bármelyikre IGEN a válaszod, téged is vár az ELTE cheerleading csapatának akrobatikus vagy táncos részlege. Az akrobatikus cheerleadinget látványos emelések, több méter magas dobások, szaltók és piramisok jellemzik. A csapatba fiúkat, lányokat, tornász múlttal rendelkezőket, és teljesen kezdőket is egyaránt várunk!

Csapatunk 2012 óta számos kategóriában magyar bajnok, 2015-ben az Európai Ranglista 2. helyezettje volt, a 2016-os Európa-bajnokságon pedig 25 ország részvételével több kategóriában indulva 2. és 3. helyezést értünk el.

A cheerdance tánc alapú sportág, a csapat tagjai ugrásokkal, forgásokkal tarkított látványos versenykoreográfiával készülnek minden évben. A versenyzéshez előnyt jelenthet a táncos, balettos múlt, de a tánccal csak most ismerkedőket is örömmel látjuk az edzéseken. Csapatunk 2014 óta MEFOB győztes, és 2016-ban először Magyarországról jutott ki a Világbajnokságra Floridába.

 

Kapcsolattartó: Gerlei Anna

E-mail: gerlei.anna@gmail.com

Hallgatói kapcsolattartó: Kovácsik Rita

E-mail: rita.kovacsik@hotmail.com

Facebook oldalak: ELTE Cheer Team | ELTE Cheer Dance Team