Szabad a sport! – A Sport7 közelről

Sokakat vonzott a február 10. és 14. között zajló, második alkalommal megrendezett ELTE Tavaszi Sport7, ahol a sportolni vágyók több helyszínen is, ingyenesen próbálhatták ki a legkülönbözőbb és legizgalmasabb sportágakat.

A Sport7-nek otthont adó Bogdánfy úti BEAC sporttelepre szerdán volt szerencsém kilátogatni, ahol azt tapasztaltam a délután folyamán, hogy egyre többen, jó hangulatban érkeznek kipróbálni a szerdai program kínálta sportágakat. A látogatók aznap számos sportot kipróbálhattak a BEAC épületében, ezek közé tartozott többek között az igen népszerű tollaslabda, a kick-box, a TRX, a jóga és az atlétika. Ezen napon csupán külső megfigyelőként vettem részt a Sport7-en.

Sokakat vonzott a keddi nap

Kedden az egyik külső helyszínt, a Mérnök utcai sportpályát kerestem fel, ahol aznap délután kikapcsolódás gyanánt a sportolni szeretők aerobikot, hastáncot, estefelé pedig a nagypályás labdarúgást próbálhatták ki. Én az utóbbi mellett döntöttem, amelynek élményeiről és tapasztalatairól egy külön cikkben, a Nagy Edzéskóstolás sorozatunkban írok.

Ahogy beértem a Mérnök utcai főépületbe, a portánál rögtön nagy sor fogadott, előttem mindenkinél sporttáska és focicipő, ami egyfelől stresszelt, mert féltem, hogy lekésem az edzést, másfelől viszont meg is nyugtatott, ugyanis tudtam, hogy biztosan jó helyen járok, ami eloszlatta kezdeti aggályaimat. Az öltözők tele voltak, alig lehetett odaférni a szekrényekhez, az aulában pedig körülbelül 30 ember várta az edzők érkezését, így az se fordulhatott elő, hogy esetleg nem találom meg az edzés pontos helyszínét.

Meglepő volt, hogy az edzésen nagyon különböző korosztályok képviseltették magukat. A kedd esti nagypályás fociedzésen 16 éves kortól egészen a 60-as éveikben járókig részt vettek a sporttársak. Ezek a számok véleményem szerint jól mutatják a sport népszerűségét, és egyben azt is, hogy sportolni nem csak fiatalon lehet.

Emellett pedig azt is jó volt látni és megtapasztalni, hogy a BEAC által szervezett Sport7 nemcsak az egyetem hallgatóinak szól, hanem mindenkinek, aki szeret sportolni, mozogni, ezáltal kikapcsolódni, valamint egészen új dolgokat, új sportokat és új kihívásokat kipróbálni.

Persze hallgatótársaimnak külön figyelmébe ajánlom a különböző ELTE-s sporteseményeket, hiszen könnyebben magunk mögött hagyhatjuk az egyetemmel járó problémákat, valamint jobban is alszik el az ember egy jóleső, jó közegben zajlott mozgás után, egy másnap reggel 8-kor kezdődő szeminárium előtt.

 

Ha érdeklődésedet felkeltette a sportolás lehetősége a BEAC-on, akkor mindenképpen érdemes megtekintened a BEAC honlapját.

https://www.beac.hu/

Képek forrása: beac.hu

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]