Féltávnál dobogón a futsalosok

A forduló előtt az ötödik helyen álló BEAC a Tihany ellen aratott magabiztos győzelmével tovább folytatta remek sorozatát és féltávnál fellépet a harmadik helyre.

A mérkőzés kiegyenlítetten kezdődött, ám a különbség hamar kiütközött a 8. helyen álló Tihany és a BEAC között. Az ötödik percben egy szép összjáték után Szini gurított a hálóban majd egy percre rá egy szerencsésen eltalált lövésből belőtte csapata és saját második gólját. Alig két percre rá Szini gyönyörűen passzolt Szekér elé, aki háromra növelte az előnyt. A BEAC megnyugtóan kezdett, a Tihany ritkán jutott el a kapu elé, a 9. percben Kovács tovább növelhette volna az előnyt, ám lövése a kapufán csattant.  A 13. percben egy szép találattal szépített a Balaton-parti gárda: a kapus előredobását Erdősi kanalazta a hálóba. Ám a mérkőzés ezen pontján meg lett volna az esélye a Tihanynak, hogy visszajöjjön a meccsbe, ezzel végül nem tudtak élni, sőt a BEAC tovább tudta növelni előnyét. A 14. percben Várkonyi előbb egy szöglet után talál be, majd a középkezdést követően egy gyors kontrából 5-1-re módosítja az állást. A Beac összességében megérdemelten, kézben tartva a meccset fordulhatott rá a második félidőre.

A második félidőben a Tihany átváltott vészkapusra, így öten támadhattak, ami megváltoztatta a játék képét. Az első majd tíz percben a Tihany irányított, az ELTE beszorult a saját kapujához, de nem kaptak gólt. A meccs ekkor kezdett egyre feszültebbé válni, a meccset többször is meg kellett szakítani a bírónak, mivel a játékosok – finoman szólva – nem értettek egyet a döntéseivel. A félidő végére a Tihany elkezdi feladni, előbb Szálas lő a hálóba egy kipattanót, majd Appl pofozta a labdát a hálóba, innentől pedig végképp eldőlt a meccs, és a játékról az indulatokra tevődött át a hangsúly. A 17. percben a tihanyi László rúgta fel igen csúnyán Szilit, majd az a földről utána rúgott, szintén nem a fair play szellemében. A játékvezető egy kettős kiállítással díjazta a produkciót. Az utolsó percben aztán Dunai állította be a 8-1-es végeredményt.

A meccset megérdemelten, magabiztosan nyerte a BEAC, amely a három pontnak köszönhetően előrelépett a harmadik helyre, és mivel a második Nagykanizsa vereséget szenvedett az Érdtől, mindössze egy pontra van az ezüstérmet jelentő helyezéstől. A jövő héten a Rubeola Csömör ellen vár a fiúkra egy igen nehéznek ígérkező kupameccs, a bajnokságban pedig a negyedik PEAC otthonába látogat csapatunk, hatalmas fegyvertény lenne, ha sikerülne Pécsről elhozni a három pontot.

Kiemelt kép: saját

Kép: ELTEOnline

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]