Először két ELTE-s csapat a Final Fourban!

A női és a férfi futsal csapatunk is bejutott az ország legjobb 4 egyetemi futsal csapata közé!

Végéhez közeledik a futsal szezon, azonban férfi és női MEFOB csapatunkra még hatalmas feladat vár a június 5-6. között megrendezendő egyetemi Final Fourban, ahová először jutott be férfi csapatunk, a lányok pedig címvédőként várják a négyes döntőt! Az esemény szervezését idén is a Nemzeti Közszolgálati Egyetem mellett az ELTE és a BEAC végzi, így bízunk benne, hogy a sikeres szervezés mellett kiváló ELTE-s eredményeknek örülhetünk majd a Ludovika Arénában!

A Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokságban olyan játékosok játszhatnak, akik az adott egyetem hallgatói, vagy pedig kevesebb mint egy éve végezték el az egyetemet. Férfi csapatunk esetében legtöbben a PPK karára járnak, azonban található a csapatban TáTK-s, TTK-s és GTI-s hallgató is. A lányoknál szintén hasonló a csapat összetétele, hiszen több mint a csapat felét a PPK hallgatói alkotják, azonban itt találhatunk még TTK-s és TáTK-s hallgató mellett TÓK-os és BTK-s játékost is.

Beharangozóként emlékezzünk vissza a női és a férfi csapat idei selejtezőire, hogy is jutottak el a döntőig csapataink…

Nők

A tavalyi bajnokcsapatunk magja szerencsére a 2019-es szezonra is megmaradt, azonban a selejtezők alatt több elhúzódó sérülés is nehezítette a meccsekre való felkészülésünket. Így fordulhatott elő például az, hogy a tavalyi keret egyik meghatározó játékosa, Rozmis Gabriella a döntőben húzhatja idén először magára az ELTE-s mezt. Új játékosként csatlakozott keretünkhöz Soós Gréta, Lőrinc Lilla, Vasadi Anna, Tihanyi Tímea és Zs. Nagy Dóra, akik a kezdeti megilletődöttségük után beilleszkedtek a csapatba és hasznos tagjai lettek. A selejtezőket 3 győzelem mellett egy vereséggel abszolváltuk, aminek köszönhetően megnyertük az A csoportot, megelőzve a DE és az EKE csapatát.

Nagy Noémi az NB2-es csapatunk mellett a MEFOB csapat húzóembere is
Fotó: Líceumi Paletta – Eger

 

A Final Four előtt Móczik Alexandra, csapatunk kezdőkapusa nyilatkozott:

„A tavalyi győzelem után egyértelmű célunk, hogy megvédjük a bajnoki címünket. Év közben több különböző csapatban játszunk, de a csoportmeccsek során már megmutattuk, hogy tudunk igazi csapatként működni. Oda kell tennünk magunkat, ha idén is fel akarunk állni a dobogó legfelső fokára, de maximálisan bízom a csapatban, és biztos vagyok benne, hogy mindenki hajtani fog a címvédésért. Hajrá, ELTE!”

A 2018/2019 tanév eddigi eredményei:

DE – ELTE 2-11 gólszerzők: Pinczi Anita 6x⚽️, Kiss Patrícia 4x⚽️, Tagyi Vivien 1x⚽️

ELTE – EKE 2-1 gólszerzők: Pinczi Anita 1x⚽️, Nyéki Eszter 1x⚽️

EKE – ELTE 1-5 gólszerzők: Nagy Noémi 2x⚽️, Tihanyi Tímea 2x, Vasadi Anna 1x⚽️

ELTE – DE 0-5 

A tavalyi bajnokcsapat
Fotó: ELTE Online

 

Férfiak

Az utóbbi években sajnos csalódást keltően alakultak férfi csapatunk MEFOB-szereplései, hiszen rendre nem éltük meg a tavasz második felét a versenyben, és a Final Fourban való szerepléstől pedig fényévekre álltunk. Így az erre a tanévre célul tűztük ki egy jó társaság és egy erős csapat kialakítását, ami várakozásokon felül teljesült. A csapat nagy része együtt játszott a Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság mellett a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján, illetve az Erdélyi Labdarúgó Diákkupán is, ahol kiváló eredményeket értünk el ebben az évben. A kiemelten hosszú bajnoki szezon ellenére bízunk benne, hogy ebből erőt tudunk meríteni, és méltóképp képviseljük majd az ország legnagyobb egyetemét! A selejtezőket magabiztosan abszolváltuk, pedig a TE ellen igazi egyetemi rangadó várt ránk a negyeddöntőben.

Várkonyi Barnabás idén csatlakozott egyetemi csapatunkhoz, és rögtön húzóemberré vált
Fotó: ELTE Online

 

A Final Four előtt, a selejtezőkben kiváló teljesítményt nyújtó Jenei Krisztián nyilatkozott:

„Hatalmas motivációval állunk a futsal MEFOB négyesdöntője előtt, hiszen csapatunkkal nagyon eredményes és sikeres egyetemi futsal szezont tudhatunk magunk mögött! Eddig egyetemünk sajnos nem képviseltethette magát az ország négy legjobb egyetemi futsal csapatában, azonban az idei keretnek végre sikerült! Nagyon bizakodóak vagyunk a végkifejletet illetően, hiszen megannyi remek játékos alkotja csapatunkat, akik az eddigi meccseink alatt rendre igazolták ezt, és azt is, hogy egy kiváló társaság alakult ki az idény alatt. Több igen erős ellenfelet sikerült kiejtenünk (pl. TF, Óbudai Egyetem), hogy eljussunk idáig, amely szintén a csapat eddigi beletett munkáját igazolja! Nem lesz egyszerű feladatunk a Final Fourban, hiszen az összes csapat kiváló játékerőt képvisel… Minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni azért, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el!”

A 2018/2019 tanév eddigi eredményei:

OE – ELTE 1-1 gólszerző: Jenei Krisztián  1x⚽️

NKE – ELTE 2-4 gólszerzők: Jenei Krisztián 2x⚽️, Péntek Levente 1x⚽️, Szini László 1x⚽️

OE – ELTE 2-7 gólszerzők: Jenei Krisztián 3x⚽️, Dunai András 3x⚽️, Bartucz Martin 1x⚽️

ELTE – NKE 6-4 gólszerzők: Szini László 2x⚽️, Kupás Vendel 1x⚽️, Várkonyi Barnabás 1x⚽️, Dunai András 1x⚽️, Jenei Krisztián 1x⚽️

TE – ELTE 1-3 gólszerzők:  Jenei Krisztián  1x⚽️, Gémesi Áron 1x⚽️,  Bartucz Martin 1x⚽️

ELTE – TE 7-4 gólszerzők: Gémesi Áron 2x⚽️, Jenei Krisztián 2x⚽️, Miletics Zsombor 1x⚽️, Bartucz Martin 1x⚽️, Kovács Ádám 1x⚽️

A csapat a TE elleni győztes meccs után
Fotó: ELTE Online

 

Reméljük, minél több ELTE-szimpatizáns ki tud látogatni majd a rendezvényre, és segíteni tudja majd csapatainkat a négyesdöntőn.

A program:

2019. június 5. (szerda)

11:00 – 12:30 1. női elődöntő: Eötvös Loránd Tudományegyetem, Budapest (A/1) – Eötvös Loránd Tudományegyetem, Savaria Egyetemi Központ Szombathely (B/2)
12:30 – 12:45 Ünnepélyes megnyitó a 8 döntőbe jutott csapat részvételével
Beszédet mond: Prof. Dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség elnöke, dr. Szarka Gábor az NKE Campus főigazgatója, és Simon Gábor, a BEAC igazgatója
13:15 – 14:45 1. férfi elődöntő: Eötvös Loránd Tudományegyetem, Budapest – Kaposvári Egyetem

2019. június 6. (csütörtök)

10:00 – 11:30 Női bronzmérkőzés
12:00 – 13:30 Férfi bronzmérkőzés
14:00 – 15:30 Női döntő
16:00 – 17:30 Férfi döntő
17:30 – Ünnepélyes eredményhirdetés

Ti 🏟️OTT 🏟️lesztek? 🏆🏅⚽️

Forrás: beac.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]