Jógázz a Füvészkertben!- Elindult a BEAC új jógasorozata

A BEAC idén tavasszal sem hagy minket jóga nélkül a Füvészkertben. Ebből hoztam most Nektek egy kis ízelítőt!

A tavaly először kezdeményezett jógasorozat a héten indult el ingyenes óráival. Célja többek között az, hogy bepillantást nyerhessünk, milyen különleges atmoszférája lehet a kültéri edzésnek. Április 9-ére a BEAC ingyenes próbaóra keretében jógát hirdetett a Füvészkertben, melyre rekordgyorsasággal teltek be a helyek. A különlegessége a természet közeli sportolási lehetőségen kívül az volt, hogy a hónapban van a Sakura ünnepe. A Sakura a japán cseresznyefa virágzás idejéhez kapcsolódik,a Füvészkertbe ekkor látogatók gyönyörködhetnek a Sakura fák csodálatos virágba borulásában, továbbá az ide látogatók takarókra telepedve piknikezhetnek a kertben. A mi grátiszunk ez esetben a jóga is volt- feledhetetlen élmény.

CP1_0280

Az órára délután 17-18 óra között került sor, az idő kegyes volt hozzánk, a gyülekező esőfelhők és mennydörgés ellenére kitartott a száraz idő. Kb. 70-en gyűltünk össze a Füvészkert egyik zöld területén. Tavasz, csend, virágillat, madárcsicsergés… kell ennél több? A foglalkozást Tölgyesi Írisz vezette. Az edzés egy órás volt, a továbbiakban azonban másfél órásra lehet számítani.

A jógának több fajtája ismert, a füvészkerti jógasorozat tematikájában első alkalommal a dinamikus hatha jógával ismerkedhettünk meg. Egy felmérés szerint a sportnak ez a legnépszerűbb irányzata. A klasszikus, Hatha jógára épül, különbözősége abban rejlik, hogy kevesebb benne a hosszan kitartott póz. Folyamatosan mozgásban tart, nevéből adódóan is dinamikát ad az edzésnek, és kezdők számára is könnyen elsajátítható irányzat. A feladatokat az oktató által folyamatosan pontos instrukciók követnek, melynek köszönhetően a pózok gyorsan és könnyen elsajátíthatók, akár a későbbi otthoni gyakorláshoz is. A későbbiekben a gerincközpontú jógával, majd a dinamikus jóga flow-val ismerkedhettek meg.

CP1_0065

Az első bevezető órán Tölgyesi Írisz oktató elmondta, hogy elsősorban a jóga fizikai részével ismerkedhetünk meg, de a későbbiek során fokozatosan teret nyer a jóga filozófia is. Mi is az? A jóga elsősorban nem a sportról szól, hanem az önismeretről. A belső béke, harmónia megteremtése a cél. Az órák során spirituális utazás részesei lehetünk, önmagunkkal a középpontban. A jóga megtanít a tudatos jelenlétre is. Olyan adalékanyagot ad az élethez, melyet nem csak az edzés során, de a mindennapi életben is hasznát vehetjük.

CP1_0241

Amennyiben felkeltettem az érdeklődésedet, próbáld ki magad a többi ingyenes bemutató edzéseken is, szabad helyen függvényében.

 A próba alkalmak időpontjai:

Április 29. hétfő 16.00-17.30 és 17.30-19.00 Gerincközpontú jóga

Május 8. szerda 17.00-18.30 Dinamikus jóga flow

Bővebb információt itt találsz.

Ha pedig a május 7-étől induló 4 alkalmas jógán szeretnél részt venni, akkor minél előbb vásárold meg a jegyedet, hiszen az edzés létszáma korlátozott!

Az edzések időpontjai:

Május 7. kedd 18:00-19:30

Május 14. kedd 18:00-19:30

Május 21. kedd 18:00-19:30

Május 28. kedd 18:00- 19:30

Bővebb információ itt.

Képek: BEAC/ Simó Szabolcs

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]