ELTE-s sportprogramok vizsgaidőszak előtt

Ma van az utolsó nap, amikor jelentkezhettek az ELTE Alumni kupára! Emellett figyelmetekbe ajánljuk a jövő héten megrendezésre kerülő beszélgetést Magyarország legsikeresebb hegymászóival, Klein Dáviddal és Suhajda Szilárddal.

Klein Dávid és Suhajda Szilárd előadása

Mindig is érdekelt, hogy miért indul neki valaki a kényelmes fűtött otthonából egy messzi rideg hegycsúcsnak? Kíváncsi vagy, mit esznek és milyen ruhákat hordanak a profi hegymászók? Most eljött a Te időd!
A Kalifa Országos Turné keretében Klein Dávid, a BTK Filozófiatudományi Doktori Iskola PhD hallgatója és Suhajda Szilárd hegymászók A hazai szikláktól – az alpesi és tátrai mászásokon át – a Himalájáig címmel tartanak izgalmas előadást a magashegyi expedíciós hegymászásról, tapasztalataikról és jövő évi terveikről 2017. december 12-én, 18:00 órától a Gólyavár Mária Terézia termében.
Klein Dávid 4 nyolcezer méter feletti csúcs oxigénpalack nélküli sikeres elérésével jelenleg a legsikeresebb magyar magashegyi hegymászó, Suhajda Szilárd pedig 2014-ben jutott fel oxigénpalack nélkül a pakisztáni Broad Peak 8051 méteres csúcsára. A békéscsabai, miskolci és pécsi telt házas előadások után most a Budapesten élők is bepillantást nyerhetnek az expedíciós hétköznapokba, sőt elsőként értesülhetnek a fiúk 2018-as terveiről is! A részvétel ingyenes.

Alumni kupa

Az ELTE Alumni Szervezet, az ELTE Sportiroda és a BEAC 8. alkalommal hívja Alumni tornára egyetemünk volt hallgatóinak kispályás labdarúgócsapatait a Bogdánfy úti sporttelep sátorral fedett műfüves pályáira.
A 2017. december 15-én 16 órától megrendezendő torna célja az egyetemi sportélet bemutatása, kapcsolatok kiépítése az egyetem és a volt hallgatók között, valamint az ELTE Alumni rendszer bemutatása.
Meghívott csapatok: a Jogász Bajnokság, Bölcsész Bajnokság és Lágymányosi Bajnokság, a régebbi egyetemi bajnokságok csapatai, de várják azokat a volt hallgatókat is, akik erre az alkalomra állnak össze egy csapattal. Az első 16 csapat nevezését tudják elfogadni. A csapatok kizárólag az ELTE volt hallgatóiból, illetve maximum 2 vendégjátékosból állhatnak.
A kupa időpontja: 2017. december 15. (péntek) 16 órától
Helyszín: ELTE Bogdánfy úti sporttelep, sátorral fedett műfüves pályái (1117 Budapest, Bogdánfy Ödön utca 10/A)
Nevezési határidő: 2017. december 8-ig, elektronikus formában az eltese2008@gmail.com e-mail címre elküldve.

Előző évi rendezvényünkön, (nem csak) hölgyek számára szervezett kiegészítő sportprogramoknak hatalmas sikere volt, így idén sem maradhatnak el jóga-, illetve gerinctornaóráink, amelyeket a focikupával párhuzamosan tartunk.
A kiegészítő programok tervezett menetrendje:
18.00: Spinning / Indoor Cycling
19.00: Gerinctorna
A spinningre és a gerinctornára a név megadásával és az adott óra kiválasztásával lehet jelentkezni a szervezes@beac.elte.hu email címen.

Kiemelt kép: MTI

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]