Győzelem a gólzáporos nyitányon

A BEAC U20-as futsalcsapata remekül kezdte a szezont. A hiányzók és az újoncok ellenére megérdemelt győzelmet arattak a Nyírgyulaj ellen az NB1 első fordulójában.

Bár a mérkőzés összképét tekintve magabiztosan nyert a BEAC, az első pár percben a nyírségi együttes dominált, aminek meg is lett az eredménye, hiszen a 3. percben Mizsei Szabolcs révén megszerezték a vezető gólt (0–1).
A Nyírgyulaj ekkor járt a legközelebb a mérkőzés megnyeréséhez, mivel – alig egy percre rá – Simon Viktor és Dajka Krisztofer szép összjátéka után az utóbbi gólra váltotta a mieink első helyzetét (1–1). Innentől fokozatosan átvette az irányítást a BEAC, de a mezőnyfölényt és a helyzeteket egészen a 13. percig nem tudtuk góllal igazolni, amikor egy kontra után Szekér Zoltánnak sikerült megtörnie a jeget (2–1). Innentől beindult az „úthenger”: alig egy perc múlva Simon Viktor szerzett egy pimasz gólt, kötényben átgurítva a labdát a kapus lába között (3–1), majd ugyanabban a percben betalált még egyszer (4–1). A félidő maradék részében az egyetemi csapat játszott fölényben, egy kis odafigyeléssel és szerencsével meg is kétszerezhették volna az előnyüket. A Nyírgyulaj legnagyobb helyzete a 18. percben történt, amikor egy szabadrúgást hárított bravúrral a BEAC hálóőre, Tóth Márton.

A félidő összképét tekintve – az első pár percet leszámítva – jól játszottak a fiúk, de egy jobb csapat megbosszulta volna a sok kihagyott helyzetet. A nyírségiek előtt kevés helyzet adódott, azokat pedig jól megoldotta a védelem.
A második félidőben folytatódott az előzőekben látott játék: rögtön egy kapufával nyitott a BEAC, majd egy perc múlva Dajka megszerezte az újabb gólt (5–1).
A következő percben szépíteni tudott a Gyulaj, egy ziccer után még védeni tudott Tóth, de a labda szerencsétlenül továbbcsurgott, és az üres kapuba végül Sárga Zsolt gurította be (5–2). Ám a kapusunk a következő percben rögtön javított is, egy szép védés után kontráztak a mieink, és Lugosi Márk annak rendje és módja szerint be is fejezte az akciót (6–2). A mérkőzés lüktetővé, kiegyenlítetté vált. A nyírségi csapat becsületére legyen mondva: mindent megtettek, hogy meccsben maradjanak! A 23. percben még egy gólt szereztek, így az állás 6–3-ra módosult.
A Nyírgyulaj felélénkült, viszont a BEAC mintha kissé megszeppent volna. A KSE gyors egymásutánban dolgozta ki a helyzeteket, de nem sikerült azokból gólt csinálniuk, Tóth továbbra is keményen állta a sarat. A kedélyeket Dajka nyugtatta le a 26. percben, amikor is egy nagy, kapu előtti tűzijáték után sikerült betalálnia (7–3). Innentől ismét a BEAC-hoz került át a kezdeményezés, majd a 30. perctől 3 perc alatt eldőlt a mérkőzés. Először Simon húzta meg szépen a szélen, majd talált be
(8–3), aztán egy szépen kijátszott szituáció eredményeként Lugosi szerzett gólt (9–3), végül Oláh László adta meg a kegyelemdöfést (10–3). Innentől már nem volt tétje a meccsnek, a mieink visszavettek a tempóból, amit ki is használt a Nyírgyulaj. A 33. percben Szabó Ádám szerzett szép gólt (10–4), majd egy szépen végigvitt akció után 10–5-re módosult az állás. A nyírségiek minden maradék erejüket összeszedve támadtak, és ekkor már valóban nem volt a helyzet magaslatán a BEAC. A 35. percben Mizsei Szabolcs révén négy gólra jött fel a Gyulaj (10–6), azonban –hiába minden nyírségi erőfeszítés – nem sikerült közelebb kerülniük a BEAC csapatához, egészen az utolsó percig, amikor büntetőt kapott a Nyírgyulaj. A labda mögé Mulik Sándor állt, de Tóth kivédte, ám a bíró kijövetel miatt visszafújta, a kapusnak pedig sárgát mutatott föl. A második próbálkozást bevágta a nyírgyulaji játékos, ezzel be is állítva a végeredményt (10–7).
A második félidő első 10 percében nagyon elhúzott a BEAC, majd egy kicsit visszavett, amit a gyengébb képességű Nyírgyulaj ki is tudott használni, így szorossá tette a végeredményt.
A mérkőzés után Sajben Marcell vezetőedző értékelte a mérkőzést. Elmondta, hogy ebben a korosztályban az alapvető cél a felnőttcsapatra történő felkészülés. Összességében elégedett volt a látottakkal. Mindössze két cserével és sok hiányzóval, illetve az újoncok miatt egy kevésbé összeszokott csapattal nyerték meg a meccset. „A támadók jól muzsikáltak, láthattunk szép megoldásokat, jó befejezéseket, de itt is sok volt a hiba, hátul van még mit fejlődni” – zárta gondolatait.

A forduló további eredményei:

Dunaferr – Bőny: 4–6
MVFC – Göcsej: 21–0
Debreceni Egyetem – Csömör: 2–1
1988 Déli – Veszprém: 4–3
ETO – Aramis: 5–2

Az ELTE BEAC a következő fordulóban Csömörre látogat, bízunk a hasonló folytatásban! 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]