Nemzetközi Egyetemi Sportnap a SEK-en

2017. szeptember 20-án a világ egyetemein a sportoké volt a főszerep. Nem lehetett ez másképpen egy olyan sportos intézményben sem, mint a Savaria Egyetemi Központ, amely az ország egyik legjobb sporttudományi képzésével büszkélkedhet. A csapatsportokon túl a vállalkozó kedvűek kipróbálhatták ügyességüket a Campus 3Próbán, de a futófolyosón pár íj is előkerült a virtus jegyében.

A Sportiroda természetesen nem csak a testnevelőket szólította meg, a cél az volt, hogy minél több hallgató töltse a szerdai napot sporttal és játékkal.

Tóth Dávid főszervező így foglalta össze a napot: “Szerdán 9-kor érkeztek hallgatók. Egy gyors regisztrációval kezdődött a nap, amit egy közös bemelegítés követett. A sportprogramok 9.45-től egészen délután 3 óráig tartottak, nem volt idő pihenni: folyamatosan zajlottak a röplabda, kosárlabda, kispályás foci, asztalitenisz mérkőzések, sőt voltak, akik az íjászatban is kipróbálták magukat. Több hallgató mindhárom sportágban nevezett, ők teljesen eleget tettek a sportnap szellemiségének.

A MEFS jóvoltából volt egy másik esemény is, a Campus 3Próba, amely arra hivatott, hogy minél több egyetemistát mozgasson meg. A hallgatóknak regisztrálniuk kellett, hogy bekerüljenek a sorsolásba, majd minden nevezőnek teljesíteni kellett egy három állomásos próbát.”

A Campus 3Próba feladatai közé tartozott kosárlabdapattogtatás, páros adogatás röplabdával és tollaslabdával. Aki sikeresen teljesítette ezeket és regisztrált, azok között 3 darab 10 000 forint értékű Hervis vásárlási utalványt sorsoltak ki a szervezők. A 2017-es sportnap eredményesen és jó hangulatban telt, közel 200 hallgató vett részt a változatos erőpróbákon.

 

Fotók: Herczeg Ákos ELTE Online

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]