Sportolj kreditért az ELTE-n!

Az egyetemen te alakítod az órarendedet, vigyél hát bele egy kis sportot is! Félévente közel 40 választható testneveléskurzus kerül meghirdetésre a Neptunban, így biztosan találsz köztük kedvedre valót! Az idei tanévtől már hajózási ismeretek és labdarúgójáték-vezetői tanfolyam is várja az érdeklődőket, a belvárosban pedig egy új helyszínen, a Semmelweis utcai OSC teremben is lehetőség lesz aerobik-, illetve zumbaórákra járni!

LABDARÚGÓJÁTÉK-VEZETŐI KÉPZÉS

Tárgykód: PPK-SPORT:25

Kreditszám: 3 kredit

Időpont: csütörtök: 13:00–14:30

Helyszín: BEAC, Bogdánfy Ödön u. 10/B – TT2 tanterem

Szeretnél a legjobbaktól tanulni? Érdekel a játékvezetés?
Tanuld meg a szakma fortélyait első osztályú profi játékvezetőktől! A kurzus az ELTE, a BEAC és az MLSZ együttműködésének keretében, valamint a Magyar Labdarúgó Szövetség Játékvezetői Bizottságának támogatásával kerül megszervezésre, így a kurzusnak nincs térítési díja!

referees

A képzés során hallgatóink részletes oktatásban vehetnek részt a labdarúgás elméleti szabályait illetően. A félév során a hallgatók elméleti képzésben vesznek részt. Az érdeklődők a gyakorlati képzéshez tavasztól csatlakozhatnak, ahol a BLSZ ingyenes tanfolyamán szerezhetik meg a vizsgához szükséges gyakorlatot. Az ELTE-n elvégzett elméleti és a Budapesti Labdarúgó Szövetségnél végzett gyakorlati képzés után szerezhető meg a játékvezetői képesítés!

A sikeresen vizsgázó leendő kollégák 2018 tavaszától már be is kapcsolódhatnak a megyei játékvezetés életébe. Építs karriert, légy te is játékvezető!

HAJÓZÁSI ISMERETEK

Tárgykód: VTN-099:160 és VTN-099:161

Kreditszám: 1 kredit

Időpont: péntek: 10:00–17:00

Helyszín: BEAC, Bogdánfy Ödön u. 10/B – TT3 tanterem

A képzésen lehetőséget biztosítunk a hallgatóknak a belvízi kedvtelési célú kisgéphajó- (motorcsónak) és vitorláskishajó- (vitorlás) -vezetői vizsgára való felkészülésre. Az ehhez szükséges gyakorlati időt a „Hajózási ismeretek – kisgéphajó” és a „Hajózási ismeretek – vitorlás kiegészítő” tantárgyak felvételével és gyakorlati jegy megszerzésével lehet teljesíteni. Ezt követően a hallgató számára kiállítunk egy igazolást a gyakorlati idő megszerzéséről, amellyel vizsgára tud jelentkezni a Hajózási Hatósági Főosztálynál. Vagyis a kurzusért járó kredit a gyakorlati jeggyel szerezhető meg az ELTE-n; a jogosítvány pedig ezt követően a Hajózási Hatósági Főosztálynál tett sikeres vizsgával.

fotóim-456-1-1024x715

A belvízi motorcsónak-vezetői jogosítványra a „VTN-099:160 Hajózási ismeretek – kisgéphajó” című tárgy készít fel, a belvízi vitorlásvezetéséhez pedig mindkét tárgy elvégzésére szükség van. Tehát a „VTN-099:161 Hajózási ismeretek – vitorlás kiegészítő” tárgy csak a kisgéphajós tárggyal vehető fel ugyanabban a félévben párhuzamosan, vagy az után (gyenge előfeltételű).

Figyelem! A kurzus díja és a fizetési mód eltér a többi választható testneveléskurzus díjától!
További részletek itt.

ÚJ HELYSZÍN – OSC TEREM – 1052 BUDAPEST, SEMMELWEIS UTCA 2.

Az Astoriától csak pár percre eső Semmelweis utcai OSC teremben új kurzusokat (aerobik és zumba) kínálunk annak érdekében, hogy a belvárosi campusok hallgatói is minél könnyebben jussanak kredites sportolási lehetőségekhez!

Hogyan találod meg a kurzusokat?

– Lépj be a Neptunba!
– A “Tárgyfelvétel” fül alatt válaszd ki az aktuális félévet, és a „Minden intézményi tárgy” típust.
– Állíts be a tárgy kódja szerinti keresést, és írd be a VTN-es kódot.
– Válogass a sportok közül, és jelentkezz!
– A kurzusok féléves díja 6000 Ft, ami Neptun-kivetésben jelenik meg a „Pénzügyek” fül alatt, általában a FÉLÉV VÉGE FELÉ. (Egyes kurzusok pluszköltségekkel járnak, pl.: falmászás, hajózási ismeretek, ezzel kapcsolatban tájékozódj a megadott elérhetőségeken!)

Forrás: BEAC

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]