Ismét Magyar Bajnok az ELTE-BEAC Futsal U17-es csapata!

Felemás előjelekkel vártuk a Final Fourt, hiszen sérülések hátráltatták az utolsó két hétben a csapat munkáját, továbbá a az egyik alapemb, Csonka Andris sem állhatott Béni Zoli rendelkezésére.

Andrissal nagyot fordult a világ az utóbbi egy évben, hiszen az U17-es válogatott alapembere lett, és az elitkörben szerepelhetett Szerbiában a Szélesi csapattal. Továbbá aláírta első profi szerződését a Ferencvárosban, és beverekedte magát a Magyar Kupa győztes Fradi keretébe, így a továbbiakban már nem állhat az ELTE-BEAC rendelkezésére, ám ez úton is szeretnénk neki sok sikert kívánni!

A középdöntő eredményei után az elődöntőben Fortuna ismét az Energia FC Gyöngyöst sodorta elénk, akikkel az előző évben is találkoztunk. A történelem ismételte önmagát, hiszen a heves megyei csapat harcos játékkal és zárt védekezéssel próbálta útját állni a BEAC-nak. Östör második percben szerzet találatát Fazekas parádés pörgetése követte, amivel két gólosra nőtt az előnyünk a félidő hajrájára. Ám a narancs mezesek nem estek össze, Bencsik és Koncz találatával még az első játékrészben egalizálták az eredményt. Szerencsére a félidőben rendet tudtunk tenni a fejekben, és a második játékrész elején Kerékgyártó Zalán góljával átvettük a vezetést. Ilyenkor már a játékot mi irányítottuk, a Gyöngyösnek csak kontrákra telt az erejéből, ám ellenfelük védelmét nem tudtuk feltörni. A kegyelemdöfést a 38. percben adták meg a srácok, amikor egy kapu előtti kavarodás után Östör helyezett a kapuba.

A döntőben a Kelent 5-2-re megverő DEAC csapatát fogadtuk. A srácok itt sem vártak sokáig az első gólokkal, és a Kerékgyártó ikrek az első és az ötödik percben rögtön két gólosra növelték előnyünket. A következő találatra a 14.percig kellett várni, ami a hajdúsági csapat részéről érkezett, Bojti személyében. A szünet jól jött számunkra, mivel a második része a félidőnek a DEAC-é volt, és sok dolga akadt a kiválóan védő Somogyinak. A mérkőzés következő szakaszában folytatódott a “sorminta”, hiszen Östör és Fazekas találatát Gyarmati gólja követte egy hatalmas védelmi kihagyás után. Az előző gólnál hibázó Fazekas azonban gyorsan javította hibáját, és egy hatalmas gólt akasztott Papp hálójába. A félidő végén még egy gólváltásra volt idő Gyarmati és Östör között, amivel kialakult a fociszeretők számára oly szépen hangzó 6-3-as eredmény.

Minden kétség nélkül állíthatjuk, hogy a srácok megérdemelten védték meg címüket az U17-es korosztályban, és bízunk benne, hogy jövőre ez a sikerszéria folytatódik majd az U20-ban is.

A bajnok csapat tagjai:

Somogyi Krisztián

Szlovicsák Csaba

Östör Martin Tamás

Kerékgyártó Zalán

Kerékgyártó Marcell

Fazekas Ádám

Czika Bojta

Csonka András

Mártonfi Richárd Attila

Moller József Tibor

Mórocz Bence

Luna-Szász Marlon Estuardo

Zordon Ákos András

Kalászdi Benjámin

Martinelli Nagy Kristóf Vilmos

Vezetőedző: Béni Zoltán

Szakosztályvezető: Árendás Tamás

 

forrás: beac.hu