Prokopp 130 – tovább költözik a BEAC kiállítása

A május 6-i Magyar Sport Napja és Prokopp Sándor születésének 130. évfordulója alkalmából a 18. kerületi Múzeumsarokba költözik a „BEAC – Az elsők” című kiállítás.

Május 9-től a pestszentlőrinc-pestszentimrei Tomory Lajos Múzeumban lesz látható sporttörténeti kiállításunk, melynek apropója az, hogy a kerület korábbi lakója, a BEAC első olimpiai bajnoka Prokopp Sándor születésének 130. évfordulóját ünnepeljük.

Prokopp Sándor 1887. május 7-én született Kassán. A kerületben 1903-tól működő Szemere-lőtéren (ma Zila Kávéház) ismerkedett meg a céllövészettel.

1912-ben Stockholmban a hadipuska 300 méteres egyéni versenyszámát nyerte meg beugró versenyzőként, megszerezve ezzel a magyar céllövősport, a BEAC és Pestszentlőrinc első olimpiai aranyérmét. Nagymértékben neki köszönhető, hogy ezt követően a céllövészet felvirágzott hazánkban.

A Tomory Lajos Múzeum és a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club Prokopp Sándorra emlékezve 2017. május 9-én, kedden 11 órától nyitja meg ünnepélyes keret között a BEAC – Az elsők című kiállítását. Az eseményen köszöntőt mond Ughy Attila polgármester, a kiállítást megnyitja Prof. Dr. Karácsony András, a BEAC elnöke és a Dr. Prokopp László, az olimpiai bajnok fia.

Az esemény helyszíne: Múzeumsarok, 1183 Budapest, Szt. Lőrinc sétány 2.

További érdekességeket tudhatsz meg a BEAC első olimpiai bajnokáról a kiállítás honlapján: http://www.beac.hu/beac-az-elsok-kiallitas/az-elso-arany/

forrás: beac.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]