Magyar sikerek a short track vb-n

Tovább tart a magyar csapat remek teljesítménye rövid pályás gyorskorcsolyában, ezúttal a világbajnokságon bizonyították honfitársaink, hogy miért tőlük várják egyre többen Magyarország első téli olimpiai aranyérmét. S

2016-ban a dél-koreai Szöul városában Liu Shaolin Sándor megszerezte a magyar rövid pályás gyorskorcsolya történetének első világbajnoki aranyérmét a legrövidebb, 500 méteres távon, valamint öccse, Liu Shaoang lévén további egy-egy ezüst- és bronzéremmel gazdagodott a magyar csapat. A sikerek ebben az évben sem maradtak el, miután Liu Shaoang 18 évesen megnyerte a világkupát 1000 méteren, Shaolin pedig 21 évesen Drezdában egyéni világkupát nyert.

A biztató világkupa eredmények, valamint egy négy ezüstöt hozó Európa-bajnokság után március második hétvégéjén Rotterdamban került sor a 2017-es világbajnokságra, ahol az újabb arany ugyan elmaradt, ám a fiatalabbik Liu-testvér az 1000 méteres fináléban remekül felépített, taktikus korcsolyázást bemutatva ezüstérmet nyert.

A szenzációkat ezúttal a váltók szolgáltatták, bár egy orosz hiba is szerepet játszott benne, a férfiak bronzérme is parádésnak mondható, a nők ezüstérme egyenest világszenzációnak tekinthető. A Heidum Bernadett, Keszler Andrea, Bácskai Sára, Jászapáti Petra négyesnél egyedül a kínaiak tudtak gyorsabbak lenni, mind a házigazda Hollandia, mind a sportág fellegvárának számító Dél-Korea fejet hajtott a mieink előtt.

Biztató eredmények Phjongcshang előtt szűk egy évvel…

Szendrei Zoltán

forrás: MTI

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]