Oda az U23-as csapat veretlensége

Alig 24 órával az MTK Budapest ellen megnyert élvonalbeli rangadó után komoly erőpróba várt U23-as együttesre, a nem titkoltan az amatőr bajnokság megnyerésére pályázó TFSE otthonába látogattak a lányok.

Sajnos egyáltalán nem indult jól a találkozó. Sokkal magasabb hőfokon pörgött a hazai együttes, 7-2-re és 12-4-re is vezettek, az első negyed végére kétszer annyi pontnál tartottak, mint a vendégek (20-10). A különbség egyik fő oka a lepattanócsatában keresendő – a hazaiak 9 alkalommal szerezték meg a lecsorgó labdát a palánkunk alatt.

A második negyedben az ihletett formában játszó Mányoky Judit két perc leforgása alatt két triplát és egy duplát süllyesztett el – 30-12-nél jött is Balogh Judit második időkérése. Bár László Boróka kétszer is eredményes volt a palánk alatt, Mányokyval és Németh Almával nem tudott mit kezdeni az ELTE-BEAC. Ketten együtt 24 pontnál jártak alig másfél negyed alatt. Sem a védekezés, sem a támadójáték nem működött igazán: a félidőben 49-26 állt az eredményjelzőn és bizony a 32-12-es lepattanócsata és a 17-7-es asszisztarány miatt is szégyenkezhettek az újbudaiak.

A harmadik negyed elején egy 10-4-es etappal “zárkóztak” a vendégek 53-37-ig, ám ismét jött Mányoky, harmadik és negyedik triplájával újra 22 pont volt a különbség. Küzdöttek a lányok a felzárkózásért, de ez csak időlegesen sikerült. Amikor igazán közel kerültek – például 3 perccel a vége előtt, amikor Boros Dorka büntetői után hosszú idő után újra tíz ponton belül volt a különbség (69-60) – mindig jött valaki a TFSE-ből, akinek jóvoltából ismét elléptek a haziak. A végén sikerült tíz ponton belülre faragni a differenciát (77-68), ennek valószínűleg csak a visszavágó szempontjából lesz jelentősége.

Bár a második félidőt 42-28-ra megnyerték, a TF sokkal jobb csapat annál, hogy akkora előnyt adjanak nekik, mint amit az első felidőben ki tudtak harcolni ellenük. Míg az MTK Budapest elleni mérkőzésen az egyik kulcsmomentum a jobb lepattanózás volt, most ebben a nagyon fontos játékelemben maradtak alul (57-32) – az első félidő gyenge játéka mellett ebben keresendő a vereség fő oka.

A veretlenség sajnos odalett ma, de a bajnokság még hosszú, javításra bőven van idő és lehetőség.

TFSE – ELTE-BEAC Újbuda: 77-68

 

forrás: beac.hu/kosarlabda
kép forrása: beac.hu/kosarlabda

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]