Kár a végéért… – nincs meg az első győzelem

Bár öt perccel a vége előtt még öt ponttal vezettünk, a végén hat pontos vereséget szenvedtünk a Vasas Akadémia ellen a női bajnokság szombati játéknapján. A telt házas meccs parázs ütközetet hozott, a lányok az utolsó pillanatig küzdöttek, ám a végén a légiósok által vezetett vendégek örülhettek.

A mieinknél Pusztai Petra 6 pontja alapozta meg a kezdést, míg a másik oldalon főleg a palánk alatti játék dominált Cassie Rochel révén (8-7). Sikerült lélegzetnyi előnyhöz jutnunk (12-7), ám közben Pál Szandi korán beszedett két faultján is bánkódhattunk. A negyed végén Lelik Réka büntetőivel három ponttal vezettünk (15-12).

A második negyed elején kissé átjáróházzá vált a védekezésünk, míg a vendégek továbbra is beleálltak a kemény, test-test elleni csatába. Nálunk ráadásul a büntetők is kimaradtak, így a Vasas egy 1-9-es etappal 5 ponttal ellépett (16-21). Jókor jött Balogh Judit időkérése, Petra és Szandi révén zárkóztunk (20-21). Barnai Judie tudott villanni Dobos Ágnes mellett, majd Kocsis Fanni középtávolija után újra utolértük a vendégeket (29-29). A Vasas újra 0-5-öt repesztett, aztán a negyed végén ritka jeleneteknek lehettünk szemtanúi, egymás után két technikait is kaptak a vendégek, a félidőben így 36-36 állt a táblán.

A szünetben gyerekcsapatunk látványos bemutatót tartott, aminek a végén jogosan járt nekik a vastaps.

Felváltva estek a pontok a harmadik negyed elején, míg a Vasasnál a légiósok parádéztak, addig nálunk egyenletesebben oszlottak meg a pontok. Továbbra is kemény küzdelem folyt a pályán, a Vasas főleg pontos büntetői révén szerezte pontjait, míg nekünk jobban meg kellett dolgozni a helyzetekért. A negyed végén György Timi villant, így eggyel mi tartottunk előrébb 30 perc után (50-49).

Suppán Anna lépett elő vezérré a záró játékrész elején, sorozatban szerzett hét pontja után 59-55 állt az eredményjelzőn. György Timi egy büntetőt értékesített (60-55), majd a másik oldalon ismét Rochel villant egy faultos kosárral (60-58). 4 perccel a vége előtt Süle Kriszta triplájánál ugrott talpra a BEAC-tábor (63-58), ám akkor nem sejtettük, hogy utoljára örülhettünk. Bár egy perccel a vége előtt még nálunk volt az előny (63-62), a végére felőrölt minket a Vasas kemény védekezése, sorozatban hoztuk a rossz döntéseket, így a vendégek egy 0-11-es rohanással megnyerték a meccset.

A lányok számára hosszú bajnoki szünet következik, a felnőtt válogatott szereplése miatt december 3-án lépnek legközelebb pályára, az MTK Budapest ellen.

Balogh Judit: Sokat és sokszor írnak arról, főleg a közösségi oldalakon,  hogy egy vereség azért jó, mert sokat lehet belőle tanulni. Hát, nem. A vereség nem jó. Csak álmatlan éjszakákat és nappalokat okoz.

Igor Skocovski: Nehéz meccset vívtunk egy jó, fiatal csapat ellen. Nem mindig volt szép a játék, de egy szoros meccs végén fontos pontokat szereztünk.

forrás: beac.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]