Két hét múlva indul a Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság!

Rekord létszámú részvétellel indul a BEFB november utolsó hétvégéjén a BMTE csarnokban. A tavalyi Final Four hatalmas sikere után, nem is volt meglepő, hogy emelkedett a csapatok létszáma, ezáltal egy új egyesület is csatlakozott bajnokságunkhoz a BGE – Unite személyében. A ‘gazdaságisok’ érdekes színfoltjai lehetnek a pontvadászatnak. Ahogy már olvashattátok, a bajnokság legjobbjai az idei évtől megmérettethetik magukat az egyetemi futsal válogatottban is, amiről nemsokára további részleteket is megtudhattok majd!

2014/2015 évben került először megrendezésre az első egyetemi futsal bajnokság, ami bajnokságrendszerben zajlott és a TFSE Futsal mögött a BME FC Futsal és a csodatavaszt produkáló BKF Farkasok csapata végzett. A bajnokság második évében lépett életbe a jelenleg is működő alapszakasz – final four lebonyolítás, amit első ízben a BME csapata nyert meg a Corvinus Futsal és a TFSE előtt. A tavalyi évben már a bajnokság alapszakasza is nagyon kiélezett volt, és az ELTE-BEAC PPK csak jobb gólkülönbségének köszönhetően tudott bejutni a legjobb négy közé a Pázmány Péter Katolikus Egyetemmel szemben. A döntő mezőnye azonban nem változott, az előző évek alapján már számítani lehetett rá, hogy a TF és a BME küzd majd a bajnoki címért, ám az hogy ilyen kiélezett mérkőzést játszanak arra senki sem gondolt. A hosszabbítás utolsó percében a TF Balazsin góljával megnyerte a mérkőzést és közel 300 szurkoló számára okozott kiváló futsalélményt. A tesisek öröme azért is volt hatványozott , hiszen a rendezvényen Mocsai Lajos a TF rektora is megjelent személyesen. A bronzmeccsen az ELTE-BEAC hasonló izgalmak közepette nyerte meg a bronzérmet Soltész, Demeter és Nagy Szilárd találataival.

A tavalyi bronzérmes ELTE-PPK Futsal csapata

A tavalyi bronzérmes ELTE-PPK Futsal csapata

Az idei évben egyben biztosak lehetünk, a TF és a BME idén is meghatározó tagja lesz a bajnokságnak, és vélhetően az ELTE-BEAC is joggal pályázhat majd a rájátszásba jutásra, ha legerősebb keretével tud megjelenni a mérkőzéseken. A továbbjutó helyekért azonban hatalmas küzdelem várható, hiszen a Szigetszentmiklóssal egyesülő Óbudai egy NB2-es sort játszathat a BEFB-ben és a tavalyi NKE sem szeretné lentebb adni a Final Fournál. A Pázmány már tavaly is nagy kurdarcként élte meg az 5. helyet, így azt gondoljuk, hogy idén mindent megtesznek majd Bálint Gergőék a Final Fourért, és ahogy már pedzegettük a BGE lehet az a bizonyos “sötét ló” aki meglepi a mezőnyt.

Az első forduló sorsolása:
november 26. szombat
9:00 Bodon FC – Semmelweis TF SE
10:00 ELTE-BEAC ÁJK – ELTE-BEAC BTK
11:00 TF SE – Óbudai Egyetem SZSZMFFE
12:00 Bodon FC – Semmelweis – ELTE-BEAC ÁJK
13:00 BGE Unite – ELTE-BEAC BTK
14:00 Óbudai Egyetem SZSZMFFE – Bodon FC-Pázmány
15:00 BME FC – Corvinus Futsal
16:00 Bodon FC-Pázmány – ELTE-BEAC PPK
17:00 ELTE-BEAC TTK – Corvinus Futsal
18:00 BME FC – NKE SE
19:00 ELTE-BEAC PPK ELTE-BEAC TTK

Forrás: beac.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]