Megszerezte első győzelmét a férfi kosárlabda MEFOB csapat

Sikerült megszereznie első győzelmét az ELTE-BEAC férfi csapatának, ráadásul nagyon fontos idegenbel sikernek örülhettek a fiúk. A hazai Veszprém együttese, a korábbi évekhez hasonlóan, most is foghíjas kerettel tudott kiállni a mérkőzésre.

Velük ellentétben a mieink teljes kerettel utaztak Veszprémbe, így Varga Zsolt edzőnek volt merítési lehetősége, ha a kispadra nézett.Ennek megfelelően kezdett a vendég budapesti csapat. Egész pályás letámadással indítottak, hogy minél előbb a kezükbe vegyék a mérkőzés irányítását. Bár az első percekben még akadozott a gépezet, a pontok szerencsére jöttek és a védekezés is rendben volt.
A második negyedben kissé bealudt az ELTE csapata, így a veszprémieknek sikerült közelebb zárkózniuk.
Az egész pályás letámadásnak a végére meg lett az eredménye: a harmadik negyed végére sikerült állandósítani a 10 pontos különbséget. Ezen helyenként tudtak kozmetikázni a veszprémiek, de a mérkőzés végére a már teljesen elfáradt hazai csapat nem tudott közelebb jönni a vendégekhez, így az ELTE tovább növelte az előnyét, kialakítva a 67-82-es végeredményt.
Fontos győzelem volt ez, reméljük a fiúknak sikerül átvinni a “győztes taktikát” a következő meccsre, amelyre Pécsett kerül sor november 14-én, hétfőn.
Veszprémi Egyetemi SC – ELTE-BEAC 67-82 (14-22, 22-17, 17-24, 14-19)
Veszprémi Egyetemi SC: Naményi 11, Kálló 20/3, Frond 2, Novák 15, Takács 19.
Edző: Mérész Csaba
ELTE-BEAC: Gyurcsányi P. 15/12, Szekeres 8/3, Mokos 8, Bognár 8, Dévényi 13. Csere: Del Corral 8, Sterczer, Soós-Nagy 8/6, Mayer 2, Czimer 8, Alcón 2, Debreceni J. 2.
Edző: Varga Zsolt
[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]