Jótékonysággal ünnepelte születésnapját a BEAC

Az 1898. november 5-én alapított BEAC, valamint az ELTE Sportiroda (Szolgáltató Központ) és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) kezdeményezésére idén első alkalommal került megrendezésre a Jótékonysági Egészségséta az Egyetemi Sport Nemzetközi Napján, Budapest egyik legrégebbi futóversenyének, a 31. alkalommal megrendezett 5vös 5km futóverseny kiegészítő programjaként.

A Jótékonysági Egészségséta célja, hogy a sportolókat, az egyetemi hallgatókat és dolgozókat nemes célok támogatására buzdítsák a sporton keresztül.

A résztvevők – köztük az ELTE, és számos más budapesti egyetem hallgatói, oktatói – 186.500 forintnyi adományt gyűjtöttek a Bethesda Gyermekkórház Alapítványa számára.

A jótékonysági gyűjtés zárásaként a jelképes oklevelet november 4-én Csere Gáspár, a BEAC riói maratoni futója, az ELTE egykori hallgatója és 5-szörös 5vös 5km győztes, valamint Kiss Ádám MEFS elnök, Ilyash György, az ELTE Sportiroda vezetője, illetve Székely Gellért, a XXXI. 5vös 5km főszervezője adták át Bencze Jánosnak, az Alapítvány igazgatójának.

Az 5vös 5km futóverseny és a Jótékonysági Egészségséta támogatója az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar. A kezdeményezés az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő “Fiatal felnőtt tehetségek társadalmi felelősségvállalását elősegítő programok támogatása” című pályázati támogatás keretében valósult meg.

forrás: beac.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]