Egyetemi FIFA-bajnokság

A Coca Cola virtuális egyetemi focikupát indított idén, melynek tétje nem kicsi: a kilencállomásos selejtező végső egyetemi bajnoka November 17-én indul New York-ba, hogy ott Európát képviselje az amerikai egyetemi FIFA17 bajnokkal szemben. Érdemes nevezni, az ELTE selejtező szeptember 29-én lesz.

A fociláz az ősz beköszöntével sem áll le, szeptember végén indul a Coca-Cola egyetemi FIFA e-sport bajnoksága, ahol összeér a valódi sport és a virtuális szórakozás, a bajnokság végső győztese pedig egy életre szóló élménnyel gazdagodhat: New Yorkban képviselheti kontinensünket ringbe szállva az amerikai egyetemi FIFA17 bajnokság legjobbjaival.

A népszerű e-sport játék versenyei az ország kiemelt egyetemein kerülnek megrendezésre és bárki jelentkezhet rájuk, aki kész a megmérettetésre. A FIFA bajnokság turnéja a budapesti Corvinus, BGE, Óbudai Egyetem és ELTE után végigvonul az országon és Nyíregyházára, Gödöllőre, Szegedre, valamint Győrbe is ellátogat, hogy népszerűsítse a labdarúgás hagyományait és a virtuális sport izgalmait. A szervezők hatalmas érdeklődésre számítanak minden helyszínen, hiszen mind a nevezés, mind a belépés díjtalan.

A selejtező nyolc állomása után a továbbjutók egy színvonalas budapesti döntőn mérik össze tudásukat az Akvárium Klubban, amely a virtuális foci és a gamer generáció igazi hazai ünnepe lesz. Már a meghívottak listája is megmutatja, hogy izgalmas társaság gyűlik majd össze az Erzsébet téren. A játékos fiesztában feltűnik majd az Eb ideje alatt Dárdai Pállal meccseket elemző YouTuber páros, a TheVR, illetve Majka és Ganxta Zolee is.

Az esemény támogatói: 576Kbyte, Microsoft, HyperX. A versenyszabályzatot fussátok át gyorsan, majd nevezzetek a bajnokságra. A jelentkezés már él, a selejtezők közül pedig rögtön a második állomás (szeptember 29-én, csütörtökön) egyetemünk lesz. Egyéb információért keressétek fel a Coke Funiversity hivatalos Facebook-oldalát. Jelentkezzetek, szurkoljatok, sportoljatok (ne csak virtuálisan, hanem a valóságban is)!

forrás: facebook.com/CokeFuniversity

kép: facebook.com/CokeFuniversity

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]