Félmaraton MEFOB novemberben

November 8-án délelőtt 11 órakor rajtol a Nagyvárad térről a Semmelweis Egyetem elméleti tömbje elől a „Tudás útja” elnevezésű futóverseny, melynek során két távon is alkalma nyílik elindulni a futás szerelmeseinek. A nyitott félmaratoni távon mérettethetik meg magukat az egyetemi és főiskolai országos bajnokság versenyzői, valamint a rajtvonalhoz álló felsőoktatásban dolgozó férfi és női csapatok.

A versenyen két különböző távon lehet indulni: az Akadémiai 6 km-es táv a Magyar Tudományos Akadémia épületéig (Széchenyi István tér 9.), a 21,1 km-es félmaratoni táv pedig a Duna-parton található egyetemeket érintve veszi célba a Semmelweis Egyetem elméleti épületét (Nagyvárad tér 4.). A rajt helyszíne mindkét esetben a Nagyvárad tér. A rendezvény csatlakozott Sport Pont Programhoz, mely a felsőoktatásban népszerűsíti a szabadidős sportolást, ezért a MEFOB félmaratonján nem csak a győzelmet, hanem a részvételt is díjazzák, így minden célba érő versenyző teljesítményéért befutóérmet kap. Emellett mindkét távon, minden kategóriában a legkiválóbb teljesítményt nyújtó futók, az az első három helyezett éremmel és oklevéllel térhet haza; ezeket a díjakat ismert közéleti szereplők adják majd át. A versenyzők nettó idejét chipekkel mérik majd, továbbá orvosi felügyelet is segíti a versenyzést.

A MEFS honlapján hamarosan közzéteszik a versenykiírást, így érdemes figyelni az oldalt azoknak, akik szeretnének elindulni a „Tudás útján”! Minél többen álljatok rajthoz november 8-án, aki nem így tesz, az pedig szurkoljon és bíztassa ismerőseit, barátait, egyeteme csapatát!

forrás: mefs.hu

kép:jaybanks.ca

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]