Ilyen volt a Sport7

Sok lelkes ELTE-s hallgatóhoz hasonlóan mi is kilátogattunk az idei ELTE Sport7-re. Szeptember 7. és 11. között szabad volt a sport (ahogy a Sport7 jelmondata is szól), tehát számos sportággal ismerkedhettünk meg teljesen ingyen. A sportválasztó-jellegű hét rengeteg fitt és sportolni vágyó hallgatót vonzott a BEAC épületébe és egyéb külső helyszínekre. Megtudtuk, mi az a spinning, a muay-thai és a TRX, valamint megismerhettük a Sport7-re újonnan érkezett sportágat a rúdtánc fitnesst is.

 

 

A Bogdánfy úton (és egyéb külső helyszíneken) egy hétig zajlott a Sport7, ahová temérdek fitt, friss és fiatalos ELTE-s hallgató látogatott ki, hogy hódoljon kedvenc sportjának, megismerjen új sportágakat, kipróbáljon olyan mozgásformákat, amilyenekre eddig még nem volt lehetősége, valamint, hogy kimozogja magából a félévkezdés fáradalmait.

FB_IMG_1442156134415Hétfőn kipróbáltuk a spinninget és a kardio alakformát; mindkettőhöz nélkülözhetetlen a lábizom és az állóképesség. A kosárlabdaedzések is remek hangulatban teltek, a táncos tréningekről (hastánc, zumba) nem is beszélve;  a pilates pedig tökéletes zárása volt a napnak. Kedden megismerkedtünk a TRX-szel és a kettlebell-lel, melyek komoly izommunkát igényelnek, de a gyakorlatok elvégzése kifizetődő a fittség és állóképesség-erősítés szempontjából. Szerdán a zsírégető aerobik óra után belevágtunk a muay-thai gyakorlásába, ahol a kemény bemelegítés után párban gyakoroltuk a mindkét agyféltekünket megmozgató kombinációkat. A nap folyamán többek között alkalom nyílt kipróbálni a Sport7 újdonságát, a rúdtánc fitnesst (polefitness), ahol délután 4 órától egészen este 8-ig próbálgathatták a résztvevők a mozdulatokat és pörgéseket. FB_IMG_1442156101162Csütörtökön a Sport7 egyes edzései a tűzeset miatt elmaradtak, de szerencsére személyi sérülés nem történt, a tűzoltók hamar kiértek a helyszínre, így az épület mellett keletkezett tüzet időben megfékezték. A Sport7 utolsó napján leginkább a csapatsportoké volt a főszerep: kézi- és röplabda, valamint tollas, teke és atlétika volt a felhozatal.

Ha kilátogattál a Sport7-re azért, ha nem, akkor azért érdemes a félév során is folytatni a rendszeres mozgást az egészséges életmód jegyében. Erre rengeteg lehetőséget biztosít a BEAC; a hivatalos honlapon minden szükséges információt (mozgásformák, időpontok, helyszínek, költségek) megtalálsz. Ha részt vettél a Sport7 nyereményjátékán, akkor szeptember 14-én tűkön ülve várakozz, hátha te leszel az a szerencsés, aki elviszi valamelyik nyereményt (a Nike edzőcipőt, a Polar pulzusmérő karórát, a BEAC melegítőt vagy a további 25 BEAC-termék egyikét). Aki részt vett a rendezvényen, az már tudja, hogy jövőre is érdemes élni a lehetőséggel és ellátogatni a Sport7-re, hogy fitten kezdődjön (majd folytatódjon) a tanév.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]