Van-e helye a politikának a futballban?

A Policity csapata november 28-án, az ELTE ÁJK-n Futball és a politika kapcsolatáról szervez kerekasztal-beszélgetést. A négy vitázó vendég András Krisztina, Deutsch Tamás, Róna Dániel és Török Gábor lesznek.

Izgalmas és hiánypótló kerekasztal-beszélgetést szervez november 28-án, 18:30-ra az ELTE ÁJK-ra a Policity csapata. A Futball és politika elnevezésű rendezvény a magyarországi hatalmi elit, valamint a labdarúgás összefonódásának szövevényes viszonyrendszerét és azok hosszú távú következményeit veszi górcső alá.

Miként és mióta kapcsolódik egymáshoz Magyarországon – és szerte a világban – a futball és a politika, egyáltalán miért fontos a politikai döntéshozóknak, hogy megjelenjenek a labdarúgás színterén? Jót tesz-e a sportágnak, illetve a politika világának az egymással való szoros kapcsolat? Miért kiemelt terület a foci a jelenlegi magyar kormányzat számára? Szükség van-e új stadionokra, és ha igen, milyen áron? A szurkolókra vonatkozó szigorú szabályozások valóban a biztonságot szolgálják, vagy ez már a drukkerek személyiségi jogainak megsértése lenne? Milyennek látszik 2014-ben a magyar futball jövőképe, segíthet-e a politika a hőn áhított felemelkedésben? Többek között ezekre a kérdésekre kaphat válaszokat, aki ellátogat a rendezvényre.

A beszélgetés résztvevői:

András Krisztina, a Budapesti Corvinus Egyetem Sportgazdaságtani Kutatóközpontjának vezetője, egyetemi adjunktus

Deutsch Tamás, az MTK elnöke, az I. Orbán-kormány ifjúsági- és sportminisztere, a Fidesz európai parlamenti képviselője

Róna Dániel, az MTK Brüll Alfréd Egyesületének elnökségi tagja, a Budapesti Corvinus Egyetem Politikatudományi Intézetének tanársegédje

Török Gábor, az MLSZ Női Bizottságának elnöke, a Budapesti Corvinus Egyetem Politikatudományi Intézetének docense

A kerekasztal-beszélgetés moderátora: Tabi Norbert

Az esemény november 28-án (pénteken) 18:30-kor kezdődik az ELTE ÁJK VIII. előadójában.

Az esemény regisztrációhoz kötött, melynek feltétele a felsőoktatásban való részvétel. Regisztrálni ezen az email címen tudtok: info@policity.eu 

A szervezők a név mellett az iskola és a szak nevét is kérik feltüntetni.

 

A kerekasztal-beszélgetés Facebook eseménye IDE kattintva érhető el.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]